Hírek

Prima gála - Szerdáig lehet szavazni a közönségdíjasra, pénteken adják át a díjakat a színházban

2021. november 23., 15:55

November 24-én, szerdán 14.00 órakor zárul le az online szavazás, addig lehet voksolni arra, hogy ki legyen idén a közönségdíjas Prima, és ki kapja az Ifjúsági Prima Különdíjat. A Vállalkozók és Munkáltatók Vas Megyei Szervezete titkos szavazással már kiválasztotta a megyei Prima-díjasokat, de az eredmény csak pénteken, a Weöres Sándor Színházban az ünnepi gálaműsoron derül ki.

 

Prima gála - Szerdáig lehet szavazni a közönségdíjasra, pénteken adják át a díjakat a színházban

2020-ban választotta ki a szokásos tíz kategória győzteseit a VOSZ, közülük azonban a járványhelyzet miatt csak idén, a szeptemberi közgyűlésükön titkos voksolással döntötték el, hogy ki lesz a három Vas megyei Prima-díjas. Demján Sándor vállalkozó 2003-ban alapította az országos Prima Primissima díjat, hogy elismerést kapjanak a magyar értelmiség eredményei. Megyei Primákat 2005-től választanak. Tavaly a koronavírus-járvány megszakította a hagyományt, így a kategóriagyőztesek között ebben az évben dől el, hogy kik kapják a tudomány és a kultúra területén kimagasló teljesítmény elismerésére létrehozott díjakat.

A magyar irodalom, színház és filmművészet, képzőművészet, tudomány, oktatás és köznevelés, építészet és építőművészet, sajtó, sport, népművészet és közművelődés, valamint zeneművészet területén maradandót alkotók: Pődör György, Pesti Arnold, Trifusz Péter, Kovács Zoltán, Földesiné Németh Csilla, Balogh Péter, Nagy Ildikó, Márkus Erzsébet, Harasztovics Róbert és Kalló Zsolt közül választhatjuk ki november 24-én 14.00 óráig a megyei napilap online felületén leadott szavazással a közönségdíjas Primát. Az ifjúsági különdíj jelöltjei: Seregély Gyöngyi karatéka és Hámori Ádám ökölvívó - a közönség szavazatai alapján dől el, hogy melyik fiatal tehetség nyeri el ezt a címet. A jelölteket bemutató kisfilmeket ezúttal is a Szombathelyi Televízió készítette el, ezek az sztv.hu oldalon megtekinthetők.

Az eredményeket november 26-án a Weöres Sándor Színházban tartott gálaműsor keretében hirdetik ki, az év megyei vállalkozója címet öten vehetik át, a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Kalincsák Balázs evangélikus lelkész kapja.