Hírek

Pénteken rendezték meg az első Derkovits lakótelepi családi délutánt

2022. szeptember 05., 20:50

Körhinta, ugrálóvár, kézműves foglalkozások, egészségügyi állapotfelmérés és sok-sok játék - pénteken rendezték meg az első Derkovits lakótelepi családi délutánt a Szűrcsapó utca 24. mögötti játszótéren. A program A helyi identitás és kohézió erősítése Szombathelyen című pályázatnak köszönhetően valósult meg.

Pénteken rendezték meg az első Derkovits lakótelepi családi délutánt

Gyerekek lepték el a Szűrcsapó utca 24. mögötti sportpályát és játszóteret. Volt ugrálóvár, körhinta, és készültek kézműves foglalkozásokkal is. Úgy válogatták össze a programokat, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól érezhessék magukat.

Gyarmati Balázsné Annamária, egyéni vállalkozó
"Készültünk arcfestéssel, azt minden korosztály nagyon szereti, illetve lehet csinálni könyvjelzőt, aztán ilyen kis fonálból készített sapkát, csipeszeket lehet festeni, amire különböző kis figurákat tudunk ráragasztgatni, dobozokat, kis ajándékdobozokat különböző mintával. A kisebbeknek lehet színezni, akiknek még a vágás, ragasztás annyira nem megy, meg ilyen kis őszi feladatokkal."

A lakótelepen élő szülők és a gyermekek is lelkesedtek a programokért.

Varga Klaudia
"Mindent kipróbáltunk. Körhintán is volt a kislányom, az ugrálóváron is, most jelenleg pedig fonalból csinálnak ilyen kis sapkát. Mindent kipróbálunk."

Gyarmati Levente
"Igazából most én először a körhintát néztem meg"

A rendezvény nem csak a gyerekeknek szólt, a felnőttek egészségügyi állapotfelmérésen vehettek részt, mértek vérnyomást, pulzust, véroxigénszintet, vércukrot és testtömeg-indexet. A családi délután egy uniós projekt keretében valósult meg, a Szombathelyi Közösségek által.

Horváth Soma - alpolgármester
"Nem nagyon volt arra példa, hogy ilyen lakótelepi délutánt csináltunk volna az egyesülettel közösen, én nagyon örülök neki, hogy most próba jelleggel meg tudott valósulni. Szerintem azért jó, hogy most délután, mert ugyan elkezdődött az iskola, de még jó idő van. Szerintem használjuk ki, és használják ki a legkisebbek is. Főként őket várjuk, de az egészségügyi szűrésre minden korosztályt."

A programnak nagy sikere volt, így a tervek szerint jövőre is megrendezik.