Újévi Operettgála
Vackor karácsonya

Hírek

Pénteken elkezdődött a 32. Művészetek Völgye

2023. július 25., 18:00

A fesztivál tíz napon át több mint kétezer programmal várja a közönséget Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. A szombathelyi H+ Média és Kulturális Egyesület Kultúrpalack című műsora rendszeresen jelentkezik a fesztiválról élő közéleti beszélgetésekkel a helyszínen és az interneten is.

Pénteken elkezdődött a 32. Művészetek Völgye

"Sok szeretettel köszöntök mindenkit...című műsorunkkal."

Élőben jelentkezik a Művészetek Völgyéből a H+ Média és Kulturális Egyesület KultúrPalack című rovata. A Filmio PajtaMozgó helyszínen berendezett szabadtéri stúdióban Simon Ádám, az egyesület elnöke vendégeivel a völgy programjairól és tematikus helyszíneiről beszélget. A Segítő Udvarban például sérült embereket foglalkoztató szervezetek mutatkoznak be. A hátránnyal élők is képesek értéket létrehozni - ezt szeretnék közvetíteni.

Katona Mihály - vezető, Segítő Udvar, Művészetek Völgye
"Mindenki, aki ebben az udvarban dolgozik, segítő....segítsünk nekik is."

Bemutatkozott a műsorban a jazz udvar is, amit a Magyar Jazz Szövetség működtet a fesztiválon. A koncertek mellett e kerekasztal-beszélgetések, workshopok is színesítik a programot változatos témában.

Ambrus Lehel - elnök, Magyar Jazz Szövetség
"Női zenekarvezetőket látunk vendégül...vannak bőven."

A Nemzeti Filmintézet némafilmekkel kapcsolatos pályázata, színházi előadás férfi és nő viszonyáról, de családon kívüli kapcsolataink is terítékre kerültek a beszélgetések során. Az egyes helyszínek és programok bemutatása mellett olyan kérdéseket járnak körbe, mint például hogy "Járnak-e fiatalok manapság múzeumba?"

Baki Orsolya - közművelődési menedzser, Savaria Múzeum
"A múzeumpedagógusokra nagy feladat hárul...a múzeumpedagógia területén."

A mindennap 17 órától jelentkező KultúrPalack adásai hangulatképet is festenek a fesztiválról, a koncerteket és egyéb programokat megörökítő képsorokkal. A műsor élőben követhető és visszanézhető a H+ Facebook-oldalán.