Hírek

Péntek

2011. május 13., 16:58
Ki szerencsésnek, ki pedig szerencsétlennek ítéli meg a mai napot, mások viszont egyáltalán nem foglalkoznak a péntek 13.  jelentőségével. Ez a babona osztja meg leginkább a közvéleményt, mindemellett ez a legismertebb és legnépszerűbb is mind közül.
Péntek

A lottózókban ma több százan fordultak meg, folyamatosan sorok álltak a pult előtt.Van, aki csak ezen a napon, kizárólag a babona miatt játszik, mások pedig ilyenkor nagyobb pénzt fektetnek a szerencsébe.
 
Poór István
"A kedvenc számom a 13-as, 23-as, 27-es és nem mondom tovább."
 
A tapasztalatok szerint, ha egy adott hónapban a 13-a péntekre esik, akkor jóval többen játszák meg nyerőszámaikat a lottozókban. Ma a 13 szám gyakori volt a nyereményszelvényeken.


Szabó Ildikó - üzletvezető
"Szerintem minden második szelvényen rajt van, főleg 13-án. Ilyenkor azt is nézik, mikor küldik játékba. 13-án 13 órakor 13 perckor. Megvannak a babonáik, amiket szeretnek azért kipróbálni, hogy szerencsét hoz-e."
 
A jósdákban ezen a napon is ugyanaz a kérdés, mint az év többi napján. Az embereket elsősorban az anyagiak, a szerelemi és családi élet, valamint az egészség változása az ami érdekli. A jósnő szerint a péntek 13 ily módon a jövőt nem befolyásolja, inkább csak a család adja tovább a babonát a gyerekeknek.


Aniella - jósnő
"Hozzák a nagyszülőktől, szülőktől akik hisznek ezekben a dolgokban, régen sokkal inkább hittek az emberek az ilyen babonákban, a csillagok állását figyelték. Ugye tudjuk, hogy már az ókorban jósoltak ezekből a dolgokból.

 
A szakember szerint nics tudományos bizonyíték arra, hogy péntek 13-a szerencsétlenebb lenne mint az év bármely napja. De az emberi tudatban összekötődhet a nap egy negatív élménnyel.


Dr. Buda Botond - ideggyógyász
"Hajlamos becsapni minket a tudatunk amikor egy-egy péntek 13-ra eső régi rossz eseményre visszaemlékezünk, akkor ezeket szoros oksági összefüggésbe próbáljuk hozni a dátumot a rossz történéssel."
 
Hajlamosak vagyunk azonban arra is, hogy megfeledkezzünk azokról a péntek 13-ákról, melyek jól teltek el. Az viszont tény, hogy sok esetben sportversenyeken, házszámoknál a 13-as számot kerülik az emberek. Az idei évben már nem lesz olyan pénteki nap, mely 13-ra esne.