Hírek

Pedagógusnapi ünnepséget tartottak hétfő délután a Bartók Teremben

2023. június 06., 20:00

Pedagógusnapi ünnepséget tartottak hétfő délután a Bartók Teremben. Az eseményen díjakat is átadtak: 25 pedagógus, oktató és őket segítő munkatárs vehetett át kitüntetést. Az ünnepélyes alkalomra a szombathelyi óvodások és kisiskolások kulturális műsorral készültek.

Pedagógusnapi ünnepséget tartottak hétfő délután a Bartók Teremben

A Napsugár Óvoda növendékei köszöntötték elsőként a Bartók Teremben összegyűlt pedagógusokat és családtagjaikat.

zöld erdőben, zöld mezőben sétál egy madárka…

László Győző köszöntő beszédében elmondta: tanárok nélkül nincs jövő. Személyes emlékeit is felidézte. 

László Győző - alpolgármester
“Ezek az emlékek nemcsak a diáktársaimmal, hanem az akkori tanáraimmal is kapcsolatosak, akik ha nincsenek, én ma nem állok itt önök előtt. Önök, tisztelt pedagógusok a szülők és a család mellett vesznek részt napi szinten a gyermekeink tudása és  érzelmi, lelki fejlesztésében, önök alapozzák meg jövőjüket, és az önök éjjel-nappal tartó szakmai, és emberi munkájának lesznek kiváló orvosok, cipészek, rendőrök, cukrászok és ne adj isten politikusok, és nemcsak Szombathelyen, hanem az egész országban és a világon.”

Öten vehették át a Szombathely Oktatásügyének Segítéséért-díjat, amit olyan nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak kaphatnak, akik segítik az oktató-nevelő munkát. A Kiemelkedő Pedagógusmunkáért-díj két fokozatban adományozható. Ez azoknak a pedagógusoknak és oktatóknak adható, akik több éven át kiemelkedő munkát végeztek a gyerekek érdekében. 16-an részesültek az elismerésben. Szombathely Oktatásügyéért díjat kapott Pajor Andrásné, a Napsugár Óvoda vezetője.

Pajor Andrásné - óvodavezető, Napsugár Óvoda
Közel 40 éve vagyok a pályán. Amire büszke vagyok, az elhivatottságom. Tulajdonképpen a hobbim a munkám, nagyon szeretek ebben a közegben a gyerekek között lenni és természetesen a munkatársakkal együtt azokat a kis gyerkőcöket az életre, az útra indítani, akik a mi óvodánkban nevelkednek.

Ugyancsak Szombathely Oktatásügyéért díjjal ismerték el Szalai Marianna, a Dési iskola intézményvezető-helyettese, Sebestyénné Pethő Andrea, a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ
igazgatóhelyettese, és Radványi Lászlóné, a Szűcsapó Óvoda vezetőhelyettese.


Radványi Lászlóné - óvodavezető helyettes, Szűrcsapó Óvoda
Ez egy fantasztikus érzés. Amikor lenéztem a színpadról és a családtagjaimon kívül itt voltak a kollégáim, akikkel ezt a 40 évet együtt dolgoztam, azok, akik felterjesztettek és elismeréssel szóltak a munkámról, ezt az érzést leírni nem lehet, és azokat a mosolyokat, ahogy itt rám néztek, ez egy felemelő érzés.

A díjakat László Győző, oktatásért is felelős alpolgármester és Putz Attila, az Oktatási és Civil Bizottság elnöke adta át a 25 kitüntetettnek.