Hírek

Pars Krisztián megállíthatatlan

2011. augusztus 04., 16:57

A szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője sorra nyeri az erőfelmérőket. Legutóbb a Gyulai István Nemzetközi Atlétikai Versenyen diadalmaskodott, még pedig úgy, hogy több mint 2 méterrel dobta túl a németek világklasszisát, Essert.

Pars Krisztián megállíthatatlan

Még szinte fel sem épült sérüléséből, máris újabb versenyt nyert Pars Krisztián. A szombathelyi kalapácsvető 79,37 méteres dobásának köszönhetően fölényesen nyerte a fővárosban rendezett nemzetközi viadalt,  melyen pedig  több kiemelkedő tudású sportoló is dobókörbe lépett.

Pars Krisztián kalapácsvető, Dobó SE
Az a baj, hogy úgy érzem, hogy most nincs formám. Az ujjsérülésem óta még keresem magamat. A tegnapelőtti edzésen úgy néz ki, hogy összejött. Megtaláltam a mozgást, amit szeretnék megoldani. Ezt még versenyen is bele kell vinni.

A sűrű versenyprogramnak köszönhetően Pars Krisztiánnak nem kell sokat várnia az újabb megmérettetésre, ugyanis a hét végén rendezik a magyar bajnokságot. Erre a viadalra is komoly edzésterhelések  közepette  utazik, így aztán kiemelkedő, 80 méter feletti dobás nem is nagyon várható tőle.

Németh Zsolt edző, Dobó SE
Hogy ha lemegy még ez a két hét, ami még edzéssel és közben egy országos bajnoksággal telik, akkor utána már nagyon szeretnénk a frissítéssel foglalkozni, valamint a formába hozással. Reméljük, hogy felgyorsulnak azok a lábak és több méter is rákerülhet erre a 79 méteres átlagra.

A formaidőzítés azért is nagyon lényeges, mert augusztus 27-én már a Dél-Koreában megrendezésre kerülő világbajnokságon van jelenése a Dobó SE  kitűnőségének. A tervek szerint már a hónap közepén útra kel Pars Krisztián az Ázsiai országba, ugyanis időt szeretne hagyni az akklimatizálódásra is.