Hírek

Pályázatot írt ki az Ivy Technology Vas vármegyei óvodák számára

2024. június 14., 13:56

Pályázatot írt ki az Ivy Technology Vas vármegyei óvodák számára a Kincseskert óvoda-támogatási program keretében. Az intézményektől azt kérték, állítsanak össze kreatív anyagot arról, miért szeretik óvodáikat. A nyertes Nemesbődi Gyöngyvirág Óvoda 200.000 forinttal gazdagodott.

Pályázatot írt ki az Ivy Technology Vas vármegyei óvodák számára

Az Ivy Technology régóta támogatja a vármegyei iskolákat, legutóbb pedig az óvodák felé is nyitottak. Áprilisban elindították a Kincseskert óvoda-támogatási programot, amelynek keretében pályázatot írtak ki. A cég 200.000 ft-ot ajánlott fel a nyertes intézménynek.

Vecsera Zsolt - Gyárigazgató, Ivy Technology AMS Hungary Kft.

“Egy olyan programot hirdettünk, amelynek keretében szerettük volna megismerni a környező településeken lévő óvodákat, és, hogy milyen tevékenységeket folytatnak. Ennek a felhívásnak tettek eleget 20-an. A 20 jelentkező közül a weboldalunkon, illetve a facebookon lehetett szavazatokat leadni, és 5 pályázót választottunk ki, amiből a zsűri, egy hét tagú zsűri a győztes óvodát választotta.”

Az intézményeknek azt kellett bemutatnia, milyen programokat szerveznek a gyerekek számára, valamint hogyan zajlik a napi munka. A pályázatot a Nemesbődi Gyöngyvirág Óvoda nyerte, ők fényképes prezentációval nyújtott betekintést a gyerekek mozgalmas mindennapjaiba.

A díjat kedden adták át az óvodának ünnepélyes keretek között. Már arra is vannak tervek, hogy mire költik az összeget.

Pintérné Frisch Eszter - intézményvezető

“Mindenféleképpen arra gondoltunk, hogy értelemfejlesztő játékokat és készségfejlesztő eszközöket vásároljunk, illetve mozgásfejlesztő eszközöket, mert hát pontosan amiatt, hogyha ilyen idő van, beszorolunk, nem tudunk kimenni ezekre a nagyon szép játszóterekre, ami itt az óvoda előtt és mögött van, úgyhogy arra gondoltunk, hogy valami olyan eszközöket vásárolunk, amivel itt az óvodai csoportszobában is tudunk mozogni, illetve mert ugye kincseskert, a kertünket is egy kicsit fejlesszük, szépítsük, Kneipp-ösvényre gondoltunk.”

A nagyvállalat hagyományt szeretne teremteni a Kincseskert óvoda-támogatási programmal.