Hírek

Padball - különböző sportágakat ötvöző labdajáték

2022. július 04., 14:12

Folyamatosan bővülő repertoárral jelentkezik a Sport és Ifjúsági Iroda, amely ezúttal az Illés Akadémiával karöltve hívta nyílt napra a labdasportok kedvelőit. Ezúttal a különböző sportágakat ötvöző padballal ismerkedhettek meg a mozgás szerelmesei.

 

Padball - különböző sportágakat ötvöző labdajáték

Egyre több új sportág tűnik fel Magyarországon, amely gazdagítja és színesíti a kínálatot. A padball 2011-ben Argentínából indult világhódító útjára, és töretlen népszerűségnek örvend Észak-Amerikában, valamint Európa több országában is. Hazánkban tavaly alakult meg a Magyar Padball Szövetség, amelynek célja a sportág népszerűsítése. A legutóbbi hétvégén pedig már a szombathelyi sportbarátok is kipróbálhatták ezt a játékot az Illés Akadémián.Ötvözi a tenisz, a labdarúgás, a lábtenisz, a röplabda és a squash elemeit.

Varga Roland - utánpótlás edző, Illés Akadémia
Igazából a lényege ugyanaz, mint a lábtenisz volt, csak ugye körbe van üvegezve, ami még plusz egy olyan esélyt meg érintést ad a játékosoknak, hogy még könnyebb lehet visszaadni, de viszont nagyon összetett, mert gondolkodni kell, három érintője van csapatonként. Ugye ezt csak párosban lehet játszani egyénileg nehéz és tényleg extra sok labdaérintés van, extra sok leütés és visszapassz, úgyhogy tényleg nagyon jó játék.

A rövid szabályismertetést követően teqballban és lábteniszben is jeleskedő sportolók csatlakoztak a versenyhez. Az indulók között ott volt a Haladás-Viktória valamint a jamaikai válogatott labdarúgója, Marlo Sweatman is. A kiváló hangulatú rendezvény nem véletlenül került a 14. nyári sport programok kínálatába.

Varga Jenő - szervező, Sport és Ifjúsági Iroda
Hát a Sport és Ifjúsági Iroda a terveit amikor elkészítette a nyári szezonra akkor Varga Roland, mivel egyik legjobb teqballosunk, legjobb lábteniszezőnk, Ő rajta keresztül , mivel itt edzősködik az Illés Akadémián beszélgettünk, hogy az Illés Akadémián megépült ez a Padball nevezetű játéknak a színhelye, és úgy gondoltuk, hogy építsük be Szombathely sportpalettájába ezt a rendezvényt is.

A kétfős egységek körmérkőzéseken döntötték el a végső helyezéseket, így késő délutánig pattogott a labda a ketrecekben. A kevésbé bátrabbak is kipróbálhatták a játékot, és megtapasztalhatták, hogy a padballban mennyire fontos a gyors gondolkodás, valamint az első labdaérintés. A szervezők az ígérik, hamarosan újabb nyílt napot és versenyt szerveznek a szombathelyi sportbarátoknak.