Hírek

Otthon kezdték az új bajnoki szezont a Hali futsalosai

2022. augusztus 18., 15:15

Hazai környezetben lépett pályára az új bajnoki szezon kezdetén a címvédő Haladás VSE élvonalbeli futsalcsapat. Dróth Zoltánék az első fordulóban gólzáporos mérkőzésen döntetlent játszottak a Kecskeméttel.

 

Otthon kezdték az új bajnoki szezont a Hali futsalosai

Hathetes felkészülést követően ismét tétmérkőzésen bizonyíthatott a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes. A legutóbbi szezonban nemcsak a bajnoki címnek, hanem kupagyőzelemnek is örülhettek a szombathelyiek. Az új évadot hazai környezetben, a kellemetlen stílust képviselő Kecskemét ellen vívták Dróth Zoltánék, amellyel a felkészülési időszakban is összecsaptak a vasi futsalosok. Érezhető volt, hogy egyik csapat sem mer nagyobb kockázatot vállalni. (10:20) Az első komolyabb helyzetet a vendégek jegyezték egy kontratámadás végén, de Gyimesi bravúrral hárítani tudott. Jobbára a Haladás irányította a mérkőzést, de a vezetést mégis a Kecskemét szerezte meg. (33:15) A 15. percben egy távoli kísérletbe Hadnagy tette bele a lábát, és a labda a kapuban kötött ki. (35:11) Azonnal időt kért Juanra Calvo vezetőedző, és ez meg is hozta a kívánt hatást. (38:44) Még a szünet előtt Dróth villant meg, és elszakadva ellenfelétől a kapu sarkába bombázott.

Az 1-1-re végződött első félidőt eseménydúsabb második felvonás követte. Remekül kapta el a fonalat a vendég alakulat, amely három perc leforgása alatt kétgólos előnyre tett szert. (02:36) Először az ex-Haladás játékos Bencsik talált be közelről Gyimesi kapujába, majd a nagy kedvvel játszó (09:47) Ristic kísérlete talált utat a lábak között a hálóba. Ezután viszont a szombathelyi futsalosok percei következtek.

Remek teljesítménnyel rukkolt ki hazai oldalon Sipos Gergő, aki először a 26. percben szépített, (28:23) majd a 32. minutumban - kis szerencsével - sikerült kiegyenlítenie az állást. (33:13) Majd Hajmási okozott zavart a vendégek védelmében, és szemfüles megoldásával - először a találkozón - már a vezetést is átvette a Haladás. (35:07) A hátrány nem hozta zavarba a kecskeméti gárdát, amely Ristic második góljával 4-4-re módosította az állást.

Bár az utolsó percekben mindent megpróbált a vasi együttes, ezúttal egy pontot szerzett a találkozón. Pénteken Veszprémbe látogat a címvédő. A Március 15. Sportcsarnokban rendezendő találkozó este fél hétkor kezdődik.