Hírek

Öt különböző állomás és játszósarok várta nagypénteken az Agora Sportházba a családokat

2024. április 02., 16:24

Öt különböző állomás és játszósarok várta nagypénteken az Agora Sportházba a családokat. Kalácssütésben is kipróbálhatták magukat az érdeklődők, akiket interaktív előadással várta Bing nyuszi a nagyteremben.

Öt különböző állomás és játszósarok várta nagypénteken az Agora Sportházba a családokat

Zsúfolásig megtelt az Agora Sportház nagypénteken, ahol minden a húsvét jegyében zajlott. Kicsikre és nagyokra is gondoltak a szervezők, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

Farkas Kata - rendezvényszervező, Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft.

Az idei húsvéti játszóházunk öt helyszínes: agyag díszeket tudnak csinálni, amit húsvétkor ajándékba tudnak adni, kalácsot tudnak sütni, a nagyobb gyerkőcök tojás írással tudnak készülni az ünnepekre, a kisebbeknek pedig tojásfestéssel készülünk. A még kisebbeknek pedig babajátszót csináltunk, hogy Ők se maradjanak ki semmiből.

A nagyobbak megismerkedtek a kalácsfonás rejtelmeivel, míg a kisebbek nyuszi figurát készítettek a nyers tésztából. Nagy népszerűségnek örvendett a tojásfestés: színpompás húsvéti kincseket készítettek a gyerekek.

Nándori Samu Ábel

Ezt több színben csináltam, ez egy nyúl. Ez egy tojás a tojásírásos, ez pedig egy ilyen festett tojás.

Akik elfáradtak a kézművességben, a játszósarokban pihenhették ki magukat, ahol a képzelet szárnyán repülhettek a legkisebbek.

Bíró Rebeka

Én egy icike-picike ládácskát építek, amiből egy békafej jön ki, ami egy ilyen nagy varázsszobor, amivel el tudjuk varázsolni az embereket békává.

A húsvéti rendezvénysorozat a Sportház nagytermében is különlegességet tartogatott a családok számára, hiszen ismét színpadra lépett Bing nyuszi és barátai.

A zenés interaktív előadás fénypontjaként a mesehősök együtt tanultak és táncoltak a gyerekekkel.