Hírek

Öt éven keresztül támogatja a Schaeffler Savaria Kft. a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskolát

2023. december 01., 11:30

Öt éven keresztül, évi százezer eurós kerettel névadó szponzorként támogatja a Schaeffler Savaria Kft. a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskolát: a sportcsarnok ez idő alatt a Schaeffler Aréna Savaria nevet viseli. A megállapodást a felek péntek délelőtt írták alá.

Öt éven keresztül támogatja a Schaeffler Savaria Kft. a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskolát

Sajtótájékoztató keretében írt alá együttműködési megállapodást a Schaeffler Savaria Kft. a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.-vel, valamint az önkormányzattal. A nagyvállalat öt éven keresztül névadó szponzorként támogatja az intézményt. A polgármester elmondta, a cég példát mutat társadalmi felelősségvállalásból.

Nemény András - polgármester

“Ez a hosszútávú elkötelezettség azt gondolom, hogy a csúcspontja ennek a bizodalomnak, hiszen ez egy 5 éves elkötelezettség, évi százezer euró erejéig vagy keretéig, ami egy nagy összeg a mi számunkra, és ami olyan területen nyilvánul meg, amelyik valójában a szombathelyi gyerekektől az idősekig mindenkit tud érinteni, hiszen a sportiskolának valamennyi létesítménye érintett lehet abban a tekintetben, hogy méltó módon tudjuk fogadni a szurkolókat is és egyébként a sportolókat is.”

Szigeti Tibor ügyvezető arról beszélt, hogy amióta a cég Szombathelyen működik, rengeteg segítséget kaptak a várostól, ebből szeretnének visszaadni.

Szigeti Tibor - ügyvezető, Schaeffler Savaria Kft.

“Nagyon régóta fontolgattuk ezt a döntésünket, azt gondolom, mint a megye legnagyobb munkáltatója, így teljesen helyes viszony ez, vagy helyes döntés, hogy a megye legnagyobb sportlétesítményét, sportiskoláját támogatjuk névadó szponzorként.”

A sportközpont felel szinte az összes városi sportlétesítmény üzemeltetéséért. Az elmúlt évek energiaválsága jelentős terhet rótt rájuk, megtakarítási intézkedéseket kellett bevezetni. Az együttműködési szerződés révén most nagy segítséget kapnak.

Kovács Cecília - ügyvezető igazgató, Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.

A sportiskolában vannak olyan szakosztályok, amelyek nem TAO-pályázat útján finonszírozottak, hanem önköltségből és így ezen együttműködés kapcsán a többi szakosztálynak, legyen az asztalitenisz, sakk, úszás, itt is tudunk egy minőségibb, színvonalasabb sportlehetőséget biztosítani a gyerekek számára.

A sportcsarnok - ami egyben a Falco kosárlabdacsapatának otthona is - a Schaeffler Aréna Savaria nevet viseli öt éven keresztül.