Hírek

Öt éve alakult meg az eSport Szombathely

2023. december 05., 16:07

Öt éve alakult meg az eSport Szombathely. Megannyi hazai és nemzetközi versenyen elért szép helyezések után kitárták a központ kapuit az érdeklődő nagyközönség előtt. A The Gamers’ Garage (ejtsd: gémersz geridzs) nyitását rendhagyó labdarúgó tornával ünnepli, amit természetesen konzolokkal bonyolítanak le.

Öt éve alakult meg az eSport Szombathely

Az eSport Szombathely története 2017-ig nyúlik vissza, ekkor egy kis baráti közösség gondolt egy merészet, és egyesületet alapított. Az elektronikus sportok világa szélsebesen fejlődik, és a versenyzők gyorsan felvették a tempót. Megannyi hazai és nemzetközi erőpróbán elért sikerek, valamint a szakmai vezetők felkutatása után az egyesület megtalálta új otthonát, ami az egyesület igazolt sportolóinak otthona, és közösségi térként is próbálja megszólítani a fiatalokat.

Halmos Máté - elnök, eSport Szombathely

Hamarosan nyitjuk a The Gamer's Garage-t, amelyet az Esport Szombathely fog üzemeltetni. Úgyhogy nagy öröm számunkra, hogy itt a Metro területén megtaláltuk a helyünket, ami egy közösségi tér lesz. Egyúttal az egyesületünknek a központja is.

Az egyesület fő profilja továbbra is a versenyeztetés, de a játékbirodalom az edzésekre, csapatépítőkre is kiváló lehetőséget nyújt. A virtuális világot testközelből ismerhetik meg az érdeklődők, köszönhetően a fejlett gépparknak, amelyben számítógépek, konzolok és VR-szemüveg is rendelkezésre áll. A megnyitó alkalmából futball bajnokságra várják a szervezők a sportjátékok kedvelőit.

Tóth László - szervező, eSport Szombathely

Itt a garázsban most fogjuk először megcsinálni az első rendezvényünket. Ez a Mikulás kupa lesz, amit pont Mikulás napján, december 6-án fogjuk lebonyolítani. Bárkinek a jelentkezését várjuk már. A nevezők között vannak fiatalok 12-13 évesek, van egy 10 évesünk is és már vannak idősebb korosztály is.

A legidősebb jelentkező negyven éves múlt, ami jól mutatja, mennyire széles az elektronikus sportok kedvelőinek tábora. Az EA 2024 programmal zajló torna csoportmérkőzésekkel kezdődik, majd egyenes kieséses rendszerben küzdenek a továbbjutásért a versenyzők. A játéknap végén a legjobbak oklevéllel, éremmel és értékes nyereményekkel gazdagodnak.