Hírek

Őszi Csótó Csúcsfutás

2011. október 17., 14:21

Immár 22. alkalommal  rendezték meg Szombathelyen az Őszi Csótó Csúcsfutást. A rendezvényre a kissé szeles, hideg idő ellenére is több százan látogattak ki a Csónakázó tó partjára.

Őszi Csótó Csúcsfutás

Az egész délutánt betöltő futó program a hagyományok alapján ezúttal is az ovisok 450 méteres versenyeivel kezdődött. A kicsik eredményhirdetései után rajtoltak el az általános iskolások, akik már hosszabb távon: 950 és 1415 méteren vetélkedtek. Korosztályok szerint külön rajtoltak a fiúk és a lányok.

Bényei Dominik, tanuló, Nyitra Utcai ÁMK
Jó volt. Én 17. lettem. Igazából szeretek futni.

A rendezők nagy örömére minden korcsoportban legalább 25-30 induló volt. Így aztán nem csoda, hogy szinte valamennyi  futam izgalmas, színvonalas versenyt hozott.

Szabó Laura, tanuló, Nyitra Utcai ÁMK
Sportolok. Úszást sportolok. A tanárom kiválasztott és én szívesen jöttem.

A gyerekek már csak azért is igyekeztek minél jobb eredményt elérni, mert a szervezők az egyéni megmérettetéseken kívül összetett versenyt is rendeztek a tanintézmények számára. Bár a versenyzőket  a picit hideg, szeles idő is nagyobb aktivitásra ösztökélte.

Kívés István főszervező
Ilyenkor ebben az időszakban már esővel, hóval, faggyal lehet számolni. Ahhoz képest ez kiváló, ajándék idő. Nagyon-nagyon örülök, hogy a gyerekek eljöttek, elhozták őket. A család, a szülők, az iskolák. A gyerekek pedig maguk biztosítják a verseny élményét.

A XXII. Őszi Csótó Csúcsfutáson ezúttal is több százan álltak rajthoz, s legalább ennyien bíztatták a résztvevőket, így aztán érdemes lesz jövőre is megrendezni ezt a nagy hagyományokra visszatekintő sportdélutánt.