Hírek

Önkéntesség a Múzeumfaluban

2011. március 21., 13:01
Bozótot irtottak, szemetet szedtek, madárodúkat készítettek és telepítettek – nem mindennapi munkát végeztek a szombati munkanapon a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársai a régió öt városában.
Önkéntesség a Múzeumfaluban

Szombathelyen a Múzeumfalut tisztították meg a lehullott avartól az iroda dolgozói az Önkéntesség Európai Éve jegyében.

A dermesztő hideg sem akadályozta meg a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség szombathelyi irodájának dolgozóit abban, hogy kitakarítsák a Múzeumfalut. A csapat nem először végzett társadalmi munkát.

 

Idén az önkéntesség jegyében kerestek maguknak feladatot.

Halinka Péter - irodavezető, Nyugat-dunántúli RFÜ, Szombathelyi Iroda
"Itt olyan hasznos tevékenységet lehet végezni, aminek aztán szélesebb közösség is hasznát veheti."

A Múzeumfaluban nemrég kivágták a beteg, vagy elöregedett fákat, ezek után takarítottak az önkéntesek. Többen szerszámot is hoztak magukkal, de aki nem, az helyben kapott gereblyét. Az iroda 15 munkatársa dolgozta le itt szombaton a munkaidejét.


Azért az, hogy mindenki eljött az irodából, aki éppen nem volt szabadságon vagy nem volt beteg, ez csapatépítő tréningnek is jó volt. A kollektíva ebédet is főzött magának, de ennek - ahogy a szemétnek is - délutánra már csak hűlt helye maradt.

Tóth Róbert - múzeumi munkatárs
"Hadd köszönjem meg, hogy itt dolgoztatok, és segítettetek a falu rendbetételében, megszépítésében. Bármikor szívesen látunk benneteket!"

A múzeumfalu munkatársa elmondta, az önkénteseket természetesen nem csak dolgozni várják vissza, hanem látogatóként is szívesen fogadják az ügynökség munkatársait.