Hírek

Október a látás hónapja

2023. október 19., 15:25

Október a látás hónapja. Minden évben más témára épül a kampány, most a látásunkat és a szemüvegünket ellenőriztethetjük díjmentesen, valamint szaktanácsadást is kaphatunk a csatlakozó optikákban. A kampánynak figyelemfelkeltő célja van, az éves vizsgálat fontosságát szeretnék hangsúlyozni.

Október a látás hónapja

Díjmentesen ellenőriztethetjük látásunkat, szemüvegünket és ingyenesen kaphatunk szaktanácsadást is a város több optikájában a látás hónapja alkalmából.

Perjési Péter- látszerész mester, Perjési Optika
Ez az országos szakmai szervezetünknek az éves nagy kampánya. Tulajdonképpen minden évben egy picit más témakörben nyilvánulnak meg. Volt olyan év, amikor az esti látás vagy a késő esti autóvezetéshez kapcsolódóan, kékfényvédelemhez kapcsolódóan, idén konkrétan a látásellenőrzés, szemüvegellenőrzés és a szaktanácsadás került a fókuszba.

A látás hónapja kampányt 19 éve szervezi a Magyar Optikus és Optometrista Szövetség. A résztvevő optikák az éves látásvizsgálat fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Ugyanolyan képzett szakemberekkel és felszereléssel várják a jelentkezőket mint az év többi részében.

Perjési Péter- látszerész mester, Perjési Optika
Tulajdonképpen ennek egy figyelemfelhívó kampány jellege van, arra szeretnénk a vásárlókat, az utca emberét felhívni, hogy ha máskor nem az évben, akkor legalább ilyenkor a látásukat ellenőriztessék, vagy ezentúl lehetőség van arra is, hogy a meglévő szemüvegüknek a jóságát, megfelelőségét ellenőrizzük.

Az ingyenes látás- és szemüvegellenőrzésre október 31-éig van lehetőség. Felnőttek és gyerekek is kérhetik a vizsgálatot.