Hírek

Október 4-e, az Állatok Világnapja

2011. október 04., 19:25

A Múzeumfaluban ma és holnap állatokat simogathatnak, etethetnek a gyerekek és a családok. Óriási az érdeklődés a program iránt: a szakemberek szerint fontos, hogy a gyerekek ne csak tv-ben vagy könyvben, hanem az életben is lássanak állatokat, ismerkedjenek velük.

Október 4-e, az Állatok Világnapja

Kevés nyugodt percük volt ma az állatoknak a Múzeumfaluban. Sorban érkeztek az óvodás és alsó tagozatos általános iskolás csoportok, hogy megismerkedjenek a Skanzenben élő állatokkal. A gyerekeknek nagy élmény egy ilyen látogatás.

Lakner Mira Zoé
"Nagyon jó ide eljönni a családommal és a csoporttal is."

A gyerekek a szamarak mellett láthattak kecskét, birkákat, simogathattak nyulakat és etethettek például szárnyasokat. Mindenkinek megvannak a kedvenc állatai.

Galovics Áron
"A lovakat és a pacikat."

"Régen a folyókban, patakokban sokkal nagyobb bőséggel álltak rendelkezésre halak."

Nagy érdeklődéssel figyelték például a halakról, horgászatról szóló bemutatót. Ez a program jó lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek a valóságban is lássanak állatokat.

Kovács Norbertné, óvónő - Hétszínvirág Óvoda
Nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerjék az állatokat élőben is, mert nagyon keveset látnak. Állatokat a tv-ből, videoról láthatnak az óvodában és ez szinte az egyetlen lehetőség, hogy élőben lássák, mert az állatkertek nagyon messze vannak tőlünk, ahová ritkán jutunk el csoportosan.

Október 4-e Szent Ferenc napja. Ez az Állatok Világnapja is egyben. A Múzeumfaluban évek óta rendeznek ez alkalomból programokat a gyerekeknek.

Tóth Róbert, múzeumpedagógus, tárlatvezető
Ma már egy városi gyerek ritkán jut állatközelbe és éppen ezt próbájuk egy picit visszacsempészni ezzel a rendezvénnyel. Nagyon nagy az érdeklődés mind az óvodák, mind kisiskolák részéről.

Az Állatok Világnapi program állatsimogatással, különböző foglakozásokkal holnap is folytatódik a Múzeumfaluban.