MNB
MNB - 2

Hírek

Nyílt napot tartottak az ELTE Savaria Egyetemi Központban

2022. december 02., 19:08

Az érdeklődők átfogó előadást hallhattak a campus képzési kínálatáról, a változó felvételi szabályokról, az ösztöndíj- és diákhitel lehetőségekről, majd bejárhatták az épületet, és megismerkedhettek a tanszékeken folyó munkával. Telt ház volt a díszteremben.

Nyílt napot tartottak az ELTE Savaria Egyetemi Központban

Rengetegen érkeztek péntek délelőtt az ELTE Savaria Egyetemi Központ főépületébe, hogy tájékozódjanak a képzési lehetőségekről, és a jelentkezéshez szükséges tudnivalókról. Elsőként Lenkai Nóra, az egyetem rektori biztosa köszöntötte az érdeklődőket. Beszédében arra biztatta a leendő hallgatókat, hogy válasszák az ELTE-t, amely 2017 óta van jelen Szombathelyen.

“Jelentkezzenek hozzánk, mert higgyék el nekem, hogy ELTE-n SEK-esnek lenni nagyon jó!”

Az érdeklődőket a jelenlegi hallgatók segítették a tájékozódásban.

Szabó Virág - egyetemi hallgató, gazdálkodás és menedzsment alapszak
“Nagyon családias itt a légkör, itt az egyetemen. Nem tudom, hogy ki mennyire követi figyelemmel így évről évre, de egyre bővülnek ki a kurzusaink, egyre több szak érhető el, és folyamatosan fejlődünk. Most már lassan a mesterszakok is elérhetőek nálunk, szóval érdemes figyelemmel követni.”


A pszichológia, a gépész, a sporttudományi és a közgazdász szakok hagyományosan a legnépszerűbbek.

Dénes Luca
“Én a HBSZ-be járok közgázra, és azért jöttem ide, mert nagyon szeretnék továbbra is közgázt tanulni, és úgy gondolom, hogy  az egyetem megfelelő képzést tudna nekem nyújtani, és pénzügy számvitel érdekelne nagyon.”

Mecséri Péter
“Szeretném megtudni, hogy hogyan lehet idáig eljutni, és, hogy mi kell ahhoz, hogy tudjak jelentkezni.”

A felvi.hu oldal december közepén frissül az aktuális felvételi információkkal, ehhez időzíti minden évben az ELTE az első hagyományos nyílt napját. Az érdeklődőknek bemutatták a campust, tájékoztatást adtak a jelentkezés szabályairól és a változásokról, illetve az ösztöndíj- és diákhitel-lehetőségekről, kollégiumi helyekről, díjakról.

Gaspari Gábor - koordinátor, Savaria Kampusz Iroda
“Ezen a nyílt napon központi előadásokkal várjuk őket, felvételi érdekességekkel, utána egy Univ Guide Tour nevű eseménysorban végigmegyünk az egyetem laborjain, sportcsarnokain, kollégiumain, minden olyan helységen, a könyvtáron keresztül, ami érdekes lehet az egyetemistáknak, és utána indulnak a szakos programok, vagyis utána mindenki abban a szakcsoportban mélyedhet el, amilyen szakot esetleg kinézett magának.”

A következő nyílt napot január 24-én tartják az ELTE SEK-en.