Hírek

Nyílt napot tartottak a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi központjában

2023. december 11., 19:07

Nyílt napot tartottak a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi központjában. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a középiskolásoknak szóló képzési program nyújtotta lehetőségekbe.

Nyílt napot tartottak a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi központjában

A Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményeként 1996 óta végzi tevékenységét. A kollégium felső tagozatos általános iskolásoknak, középiskolásoknak és felnőtteknek biztosít ingyenes programokat. Szombathelyi képzési központjuk 2021-ben nyílt meg. Pénteken nyílt napon mutatkoztak be azoknak a középiskolásoknak, akik érdeklődnek az intézmény nyújtotta lehetőségek iránt.

Retteginé Böröcz Katalin - regionális képviselet-vezető, MCC

“Érdeklődő, kíváncsi, aktív diákoknak kínálunk olyan pályaorientációs, továbbtanulást segítő képzéseket, amik egy kicsit segítik őket a saját karrier-útjukon. Célunk, hogy mindenki megtalálja a saját útját itt a továbbtanulás területén, illetve készség-képességfejlesztésben is fejlesztjük a diákokat. Különböző workshopokat, tréningeket szervezünk számukra, szakmai napokat”

A Mathias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló programja társadalomtudományi képzést kínál azoknak a motivált fiataloknak, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni, és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági és politikai eseményei iránt.

Retteginé Böröcz Katalin - regionális képviselet-vezető, MCC

“Próbálunk a kor igényeinek megfelelően a diákokat rengeteg lehetőséghez juttatni. Nagyon fontos például - hogy egyet kiemeljek - az idegen nyelvű képzés. Beszédcentrikus nyelvóráink vannak, és azt szeretnénk, hogy a diákok nagyon sok külföldi lehetőséget kaphassanak meg, így már a középiskolás programban is sok tanulmányutat szervezünk nekik, és a legaktívabb, a legszorgalmasabb diákok juthatnak el különböző országokba, kultúrákba, nemzetközi programokba az MCC keretén belül.”

A mozgalmas nyílt napon az általános iskolás korosztálynak interaktív angol órát tartottak, a középiskolás korosztály pedig a digitális világ pályaválasztásra, koncentráló-képességre gyakorolt hatásával ismerkedhetett meg. Az előadás érintette a startupok jelenségét, és foglalkozott a mesterséges intelligencia felhasználásának lehetőségeivel is.

Pöltl Ákos - kutató szakértő, MCC Ifjúságkutató Intézet

“A túlzott eszközhasználat miatt - a kutatásokból látjuk, hogy - a fiataloknak nem úgy fejlődik az agyuk, ahogy kellene, tehát nem alakulnak ki azok a kötések, amik feltétlenül szükségesek mondjuk az analitikus gondolkodáshoz, az idő-menedzsmenthez, a tervezés-szervezés készségekhez, tehát ehhez meg kellene lenni olyan fizikai dolgoknak, mint a személyes találkozás, a természetben eltöltött idő.”

Az intézmény modern és változatos ismeretek átadására törekszik. E-learning kurzusok, workshopok, szakmai napok, tehetségtáborok és külföldi tanulmányutak várják a jelentkezőket.

Németh Mira - diák, MCC, Nagy Lajos Gimnázium

“A kedvenc programjaim az MCC-n belül a KP+ túrák. Minden félévben tartanak egyet. Az ország különböző pontjaira visznek el minket - ezek háromnapos kirándulások, szintén rengeteg szakmai programmal és nagyon jó közösségépítő feladatokkal.”

A kollégium jövő évi programjaira december 31-ig, az MCC honlapján lehet jelentkezni. Itt egy esszé megírása a feladat egy választott film, olvasmány- vagy színházi élmény kapcsán.