Újévi Operettgála
Vackor karácsonya

Hírek

Nyáron sincs megállás a Vas vármegyei akrobatikus rock and roll képviselői számára

2023. augusztus 08., 18:49

A versenyidőszakot követően különböző családi rendezvényeken lépnek nagyközönség elé Molnár Nóra és Koszogovits Norbert tanítványai. A táncosokra összesen három edzőtábor is vár az őszi hazai és nemzetközi megmérettetések előtt.

Nyáron sincs megállás a Vas vármegyei akrobatikus rock and roll képviselői számára

Az elmúlt évek során az egyik legjobban sikeredett a tavaszi versenyszezon az akrobatikus rock and roll egyesületek számára. A Galaxy és a Rocky-Dilly növendékei rengeteg érmet szereztek a hazai és nemzetközi porondon. A nyári időszak sok szempontból fontos a gyerekek és az edzők számára. Ilyenkor kiszakadnak a tornacsarnokok falai közül és különböző családi rendezvényeken, valamint falunapokon népszerűsítik ezt a látványos sportot. Ennek köszönhetően egyre többen kapnak kedvet ahhoz, hogy felhúzzák a táncos cipőt. A látványos show-elemekkel tarkított műsorokat rendszerint vastapssal jutalmazza a közönség. A gyerekek mellett pedig a szakedzők is nagyon szeretik a nyári időszakot.

Molnár Nóra - vezetőedző, Galaxy ARRC

Nagyon szeretem ezt az időszakot, túl azon, hogy jó idő van, ilyenkor beindulnak a falunapok és nekem a kedvenceim. Szerintem a legjobb hangulatot az ilyen rendezvényekkel lehet elérni. Itt tud a csapat a legfesztelenebbül színpadra állni, különösebb tétje nincs a dolognak és egy jó közönségnél ugye nagyon jó hangulatba tudnak kerülni a táncosok. Meg hát Én is természetesen. Így tudjuk népszerűsíteni a sportágunkat, így tudjuk behívni az új embereket. Tehát ebből a szempontból ez nagyon jó és amiről nekünk még a nyár szól: a komoly felkészülés az őszi szezonra.

A bemutatók és a toborzás mellett gőzerővel készülnek a versenyzők az őszi szezonkezdetre is. A nyári alapozás mellett három edzőtáborban vesznek részt a gyerekek. Az állóképesség fejlesztése mellett a technikai elemek csiszolása, valamint a koreográfia tökéletesítése is szerepel a programban. Augusztus végétől pedig újra beindul a versenyszezon, az országos bajnokság mellett nemzetközi erőpróbák is várnak Molnár Nóra és Koszogovits Norbert tanítványaira.