Újévi Operettgála
Vackor karácsonya

Hírek

Nyári ügyeletben működnek a bölcsődék Szombathelyen június vége óta

2023. július 21., 17:27

Nyári ügyeletben működnek a bölcsődék Szombathelyen június vége óta. A lezárás heteiben legalább 3 bölcsőde mindig nyitva van. Az ügyeletet olyan sokan veszik igénybe, hogy betelt a létszám. Augusztus 21-én már a megszokott rend szerint várják a kicsiket az intézményekben.

Nyári ügyeletben működnek a bölcsődék Szombathelyen június vége óta

Önfeledten játszanak a gyerekek a Százszorszép Bölcsőde udvarán. 4:03 Buborékot fújnak, 6:05 rajzolnak az aszfaltra. A játék ugyanaz, mint a nevelési év közben, most viszont ügyeleti rend szerint működnek az intézmények. A bölcsődék ügyeleti rendjét minden évben a közgyűlés hagyja jóvá, a lezárás heteiben legalább 3 intézmény mindig nyitva van.

Sebestyén Bianka - intézményvezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény

Június 26-ától zártak le az első bölcsődék. 8 bölcsőde működik Szombathelyen, és 2 mini bölcsődénk, és jelenleg a lezárás első 4 hetében 3 bölcsőde van mindig zárva, 5 pedig nyitva, és utána egy hét lesz, amikor pont a fele, 4 bölcsőde lesz zárva és az utolsó 3 hét, amikor 3 bölcsőde lesz nyitva és 5 bölcsőde zárva.

Sokan veszik igénybe az ügyeletet, a létszám idén teljesen betelt.

Sebestyén Bianka - intézményvezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény

Annyi gyereket tudunk fogadni mindig, ugye jogszabályi előírás, amennyi az adott bölcsőde férőhelyszámának a maximuma, 120%-a, tehát ez azt jelenti, hogy az ott beíratott gyerekeken kívül még 20%-ot tudunk mindig pluszban fogadni, és ez minden bölcsődében maximálisan be is telt ez a létszám.

A nyári nyitvatartási rend augusztus 20-ig tart, ezt követően minden bölcsőde a megszokott rendben fogadja majd a kicsiket.