Hírek

Nyári tábort szervezett a Haladás tenisz szakosztálya

2023. július 27., 18:00

A gyerekek házi bajnokságon, technikai fejlesztő tréningeken is részt vettek, de szabadidős programok is színesítették a kínálatot.

Nyári tábort szervezett a Haladás tenisz szakosztálya

A diákolimpiai küzdelmek, majd a Szabó Éva tiszteletére rendezett nemzetközi teniszversenyt követően sem pihentek a Haladás VSE tenisz szakosztályának edzői, növendékei. A nyári időszakban ugyanis a táborok idején több idő áll rendelkezésre, hogy a technikai elemeket, ütéseket tökéletesítsék a jövő reménységei. A résztvevők létszámát és a korosztályt tekintve is nagyon széles volt a skála.

Geröly Zsanett - szakosztályvezető-helyettes, Haladás VSE
- A korosztályunk széleskörű, ötéves kortól egészen 18 éves korig jelentkeztek a gyerkőcök. Olyanok is jelentkeztek, akik még egyáltalán nem fogtak ütőt a kezükben és most barátkoznak meg a tenisszel. Különböző csoportokat alkottunk tudásszint szerint. E szerint állítottuk fel az edzéseket délelőtti nap folyamán. Ugye, mivel strandteniszről szól a táborunk, így délután nagyrészben a strandon töltöttük az időt, délelőtt teniszpályán. 

A szabadidős foglalkozások mellett a strandteniszt is kipróbálhatták a gyerekek. A legnagyobb sikert kétségtelenül a házi bajnokság aratta. A szervezők csoportokra osztották a kezdőket, haladókat és a nagy tapasztalattal rendelkező sportolókat. Valamennyi korosztály legjobbjai érmekkel térhettek haza, és talán kedvet kaptak ahhoz, hogy a következő szezont már igazolt versenyzőként kezdjék meg.