Hírek

Nyári szünetet tart a Berzsenyi Dániel Könyvtár augusztus 8-ától

2022. augusztus 04., 18:55

A kéthetes leállásra akár minden napra kölcsönözhető egy-egy könyv, és olvasmány-ajánlattal is készültek a könyvtárosok.

 

Nyári szünetet tart a Berzsenyi Dániel Könyvtár augusztus 8-ától

Még nyitva a Berzsenyi könyvtár, de már csak augusztus 6-áig, aztán hosszabb leállás kezdődik a központi és a fiókkönyvtárakban is.

Dr. Baráthné Molnár Mónika igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
A járványügyi helyzet azt indokolta akkor, hogy ne zárjunk be, mivel fél évet így is 2020-ban és 2021-ben is zárva kellett lennünk. A 2022-es év viszont az első olyan teljes év, amikor év elejétől kezdve folyamatosan tudunk működni és a nyári szabadságolások miatt visszatértünk a régi rendszerhez, tehát augusztusban két hétre be tudunk zárni, a kollégák ki tudják venni a szabadságaikat.

Nem hagyják olvasnivaló nélkül a beiratkozottakat, hiszen korlátlan számban vehetnek ki könyvet, hangoskönyvekből és CD-kből akár 30-at, DVD-kből pedig 20-at kölcsönözhetnek az olvasók.
Akár nyári fővárosi utazásra kísérhetik a gyerekeket a szüleik.

Zsigri Mária könyvtáros
Tittel Kingának már több éve jelenik megy egy-egy könyve, olyan könyvek, amelyek bemutatják Budapest nevezetességeit, apró szobrait, épületeit és mindenhol valami nagyon-nagyon különleges mesés dolgot emel ki.

Van olyan nyárra ajánlott olvasnivaló, amelynek tényleg minden korosztály számára van mondanivalója, ilyen a Jakabak.

Zsigri Mária könyvtáros
Már több évvel ezelőtt jelent meg Rofusz Kinga illusztrációival egy francia szerző műve, aki díjat is kapott nemcsak ezért a könyvért, hanem egész munkásságáért. Azért emelném ki, mert olvasható a legkisebbeknek is, olvasható önállóan, kamaszoknak is ajánlanám, mert igaz, hogy kecskék története, és apró állat, mint a pele is előfordul benne, sőt egy nagyon fontos szálat visz a történetben, azért beszélek rejtélyesen, mert ha elárulok valamivel többet, akkor nem veszik kézbe a könyvet.

Augusztus 22-étől újból a régi nyitvatartás szerint várják majd az olvasókat a Berzsenyi Dániel Könyvtárban és fiókkönyvtáraiban.