Hírek

Nyár elejére befejeződhet a szombathelyi termálfürdő területén a strandröplabda-pálya áthelyezése

2024. május 09., 15:20

Nyár elejére befejeződhet a szombathelyi termálfürdő területén a strandröplabda-pálya áthelyezése. Új helyszínre költöztetik a büfét és az öltözőket is.

Nyár elejére befejeződhet a szombathelyi termálfürdő területén a strandröplabda-pálya áthelyezése

A folyamatosan emelkedő árak, az ágazatot érintő bizonytalanság és az energiaválság miatt tavaly lépéskényszerbe került a Vasivíz Zrt.: közel egy hektáros darabot adott el a vállalat a szombathelyi termálfürdő területéből, amely a kiszolgáló épületek mellett sportpályákat is érintette. Az egyik legnépszerűbb nyári sportnak, a strandröplabda versenyeknek helyet adó pályát a vendégek kérésének megfelelően áthelyezik. A munka már elkezdődött.

Németh Gábor - beruházás és fejlesztési igazgató, Vasivíz Zrt.
- Most már hetek óta dolgoznak már a kollégák, de mivel az a csapat végzi, aki egyébként csőtöréseket is javít illetve egyéb építési munkákat végeznek, ezért eléggé szakaszosra sikerült eddig a munkafolyamatoknak a teljesítése. Mi nagyon bízunk benne, hogy amint elindul a termál szezon, arra a röplabda-pálya is 100 százalékos készültségi állapotában lesz és használatba vehető.

Az áthelyezés miatt nem kellett fákat kivágni, és a pálya minősége sem változik.

Németh Gábor - beruházás és fejlesztési igazgató, Vasivíz Zrt.
- A megfelelő homok áthelyezéssel - ugyanaz a sporthomok kerül beépítésre - vízellátást fogjuk biztosítani és reméljük, hogy további kényelmi funkciókat, amit eddig megszoktak a sportolók. Hosszútávon még elképzelhető, hogy ha igény lesz rá, akkor egy olyan labdafogó hálót fogunk a kerítés mellé építeni, ami gátolhatja hogy a játék közben a labda elhagyja a termálfürdő területét. Ezt meglátjuk, hogy mennyire lesz szükség rá, egyelőre nem épül meg, de hosszútávon elképzelhető, hogy erre is szükség lesz.

Nemcsak a sportkedvelő strandolók számolhatnak újításokkal. Az öltözőknek és büfének helyet adó épület szintén az értékesített területen áll, így azok is új helyre, a fedett uszoda egykori, nappali kórházként funkcionáló részébe kerülnek. A költeöztetés az év második felében zárulhat le. Addig is ezen a nyáron átmenetileg a vízilabda csarnok öltözőit használhatják majd a strandolók, míg a büfé a főépületben kap végleges helyet.