Hírek

Női kispályás labdarúgó diákolimpiai döntő

2022. május 17., 18:07

Az ország legjobb középiskolás lánycsapatai részvételével tartották meg Szombathelyen a kispályás labdarúgás diákolimpiai döntőjét. A Király Sportlétesítményben két napon keresztül pattogott a labda. A hazai színeket képviselő Nagy Lajos Gimnázium és a Herman Ottó Szakképző Iskola is remekül szerepelt.

 

Női kispályás labdarúgó diákolimpiai döntő

Hosszas előkészületet követően rendezték meg a vasi megyeszékhelyen a hölgyek számára kiírt országos Diákolimpia döntőt kispályás labdarúgás szakágban. Az 5-6. korcsoport legjobbjai két napon keresztül bizonyítottak a Király Sportlétesítményben kialakított pályákon. A szervezők legnagyobb örömére nemcsak a résztvevők számában, hanem a csapatok teljesítményében, hozzáállásában is minőségi változás érzékelhető. Ráadásul a dobogós helyen végzett csapatok tagjai tíz többletpontot kapnak, amely továbbtanulásnál, felvételkor rendkívül sokat számít.

Pálóczi László - elnök, Vas Megyei Diáksport Egyesület
Létszám szempontjából ugye tulajdonképpen a Magyar Diáksport Szövetség az egy felmenő rendszerű diákolimpiai versenysorozat. Egy tanulmányi verseny, mert a testnevelés tantárgynak a tanulmányi versenye és hál' Isten, mint ebből a szabályzatból kifolyólag borzasztó széleskörű az a jelentkezési létszám az elmúlt éveket is figyelembe véve - jó, most ezt a másfél-két évi pandémiát természetesen leszámítva - amiben már a tanulók érdekeltek is lettek abban, hogy a diákolimpiákon elinduljanak.

A selejtező köröket 17 csapat kezdte meg szombaton, vasárnap pedig már az egyenes kieséses szakasszal, valamint a helyosztókkal döntötték el a végső sorrendet. A vasi színeket a Herman Ottó Szakképző Iskola valamint a Nagy Lajos Gimnázium képviselte. Előbbi nehéz ágra került, azonban az egyenes kieséses szakaszban egyenletes teljesítményt nyújtva a 11. helyet szerezte meg. A Nagy Lajos Gimnázium csapata viszont hibátlanul menetelt, a döntőben a budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumot legyőzve lett aranyérmes. Egyéni díjazottakban is remekeltek a hazai csapatok: a Herman-iskola tanulója Kiss-Lantos Hanna gólkirályő lett 15 találattal. A legjobb kapus a Nagy Lajos Gimnázium diákja, (12:20-) Gévay Boglárka, míg legeredményesebb testnevelője Szeltner Anita lett.