Hírek

Népes mezőny vett részt a jubileumi Szilveszter Kupán

2016. január 04., 17:14

Összesen 48 csapat indult a harmincadik alkalommal megrendezett  Szilveszter Kupa teremlabdarúgó tornán. A nyílt kategóriában a Casablanca Café, míg az öregfiúknál az Art Café-Falco II. csapata diadalmaskodott.

Népes mezőny vett részt a jubileumi Szilveszter Kupán

Népes mezőny vett részt a jubileumi, harmincadik alkalommal megrendezett Szilveszter Kupa teremfoci tornán. A nyílt kategóriában harmincnyolc, míg az öregfiúk között tíz csapat lépett pályára. A hagyományoknak megfelelően a rendezvény a Haladás munkacsarnokában kezdődött, és az Aréna Savariában ért véget.

Gerencsér Tibor - elnök, Szombathelyi Szabadidősport Szövetség
“Annak idején, amikor ezt elkezdtük, 30 évvel ezelőtt, úgy gondoltuk, hogy év végére adjunk valami lehetőséget a szórakozásra a közönségnek meg a játékosoknak is. Ezzel indult. Ez már a harmincadik,  ami jubileumi torna és megrendezésre került. Szép számú csapatokkal.”

A közönség nagy örömére ezúttal is több jelenlegi és egykori NB I-es futballista szerepelt a csapatokban. A Vulcano Energia együttesében például Halmosi Péter és Németh Márió is szerelést húzott.

Németh Márió - labdarúgó, Vulcano Energia
“A Halmosi Peti és a Sándor Pisti barátom megkért, hogy a Vulcano csapatának a tagja legyek.  Nekünk van egy programunk, amit el kell végezni. Azért jobb a labda után futni itt a teremben, mint kint a Csótón körözni.”

Az öregfiúk között összesen tíz együttes szerepelt. A bőség zavarával küzdő Art Café-Falco két csapatot is indított az erőfelmérőn.

Táncsics András - labdarúgó, Art Café-Falco II.
“Ennek az egész Szilveszter tornának a készülődése számomra már szeptemberben elkezdődik. Mi egész évben  kispályán együtt futballozunk. Utána pedig amikor a Szilveszter torna elkezdődik. Azért alakítottunk két csapatot, mert akik tudnak eljönnek, akik nem tudnak, azokat pedig kiegészítjük olyan játékosokkal, mint például most a Koronczay Roli vagy a Vajda Lacika, aki van a második csapatunkban.”

A tornán a nyílt kategóriában végül a Casablanca Café, míg az öregfiúk között az Art Café-Falco II csapata diadalmaskodott.