Hírek

Nemzetközi Könyvajándéknap

2021. február 12., 16:55

Február 14-e a Nemzetközi Könyvajándéknap, mely kezdeményezéshez az idei évben immár hetedik alkalommal csatlakozott a Berzsenyi Dániel Könyvtár. Bár a járványhelyzet miatt a könyvtár épülete zárva van, és a kölcsönzött könyveket is csak a könyvteraszon kaphatják meg az olvasók, az intézmény mégis megtalálta a módját az olvasók megajándékozásának: titkos tartalmú becsomagolt ajándékkönyveket tettek ki a könyvtár elé, amit bárki elvihetett. A olvasókat pedig meglepetés kölcsönkönyv fogadta az összekészített könyvcsomagban.

 

Nemzetközi Könyvajándéknap

Egy éve ilyenkor vidám gyerekzsivajtól volt hangos a Berzsenyi Könyvtár. A Paragvári iskola kisdiákjai örömmel szorongatták meglepetés könyveiket. Akkor a Nemzetközi Könyvajándéknap alkalmából a tanulók különböző foglalkozásokon is részt vehettek.  

Idén a járvány miatti korlátozások miatt a könyvtár épülete elé kerültek ki a becsomagolt ajándékkönyvek, melyeken csupán az olvasnivaló tartalmára volt utalás. Bárki magával vihetett innen egy csomagot, de hogy az mit rejtett, az csak a kibontás után derült ki. A kikölcsönzött könyvekért érkezőkre is gondoltak a könyvtárosok.  

Zsigri Mária - gyermekkönyvtáros
“A kérések mellé a könyvtárosok minél újabb és a csomaghoz illő könyvet ajánlanak a kölcsönzőnek. Nem áruljuk el se telefonon se emailben, hogy milyen könyvet kapnak, ez egy meglepetés lesz, amire otthon derül fény, amikor kicsomagolják  a kölcsönzött könyveket.”

Az olvasók ma is folyamatosan jöttek a megrendelt könyvekért.

Többségük meglepődött és örömmel vette az ajándékot.

Hollósi Tiborné - olvasó
“Nem tudtam, de nagyon örülök neki! S mivel állandó olvasója vagyok, kölcsönzője vagyok a könyvtárnak, és annyira szolgálatkészek és mindent megkeresnek, megadnak…. úgyhogy én nagyon hálás vagyok nekik, meg ennek is, köszönöm szépen!”

A Nemzetközi Könyvajándéknapnak az a célja, hogy közelebb hozza az olvasást a gyerekekhez, felnőttekhez és ösztönözze őket a könyvtárlátogatásra.