Hírek

Nemzetközi emlékversennyel tisztelegtek a tavaly ősszel elhunyt Szabó Éva előtt a Sportligetben

2023. június 05., 14:52

Nemzetközi emlékversennyel tisztelegtek a tavaly ősszel elhunyt Szabó Éva előtt a Sportligetben. Több mint százan neveztek az örökös magyar bajnok teniszező nevét viselő erőpróbára. A nemzetközi szenior szövetség égisze alatt megrendezett tornán három napon keresztül pattogott a labda.

Nemzetközi emlékversennyel tisztelegtek a tavaly ősszel elhunyt Szabó Éva előtt a Sportligetben

Az elmúlt években rendre Szombathelyen vívtak hatalmas csatákat a szenior korú teniszezők. A Haladás VSE tenisz szakosztályának rendezvénye idén nem ősszel, hanem a pünkösdi hétvégén valósult meg. A Magyarország örökös bajnokának, Szombathely egyik legendás sportolójának, Szabó Évának nevével fémjelzett emlékverseny mögé a hazai és nemzetközi Szenior Tenisz Szövetség is beállt. Ennek köszönhetően második kategóriás nemzetközi erőpróbává avanzsált a verseny, ami több újítást is tartogatott a résztvevők és a nézők számára is.

Szabó Hajnalka - főszervező

Igyekszünk mindig a legjobbat kihozni a versenyünkön, tehát már nagyon sok éve rendezünk versenyt, ezért tapasztalatunk van és ezért most egy újdonságot is bevezettünk egy mobil lelátót illetve a szenior tenisz szövetség hozta az eredményjelzőket, ami a pályákon látható illetve még a sebességét is méri az adogatásnak.

A színvonalra nem lehetett panasz. Magyarországon kívülről is érkeztek az emlékversenyre szlovák, osztrák, német, holland és bolgár teniszezők. A legfiatalabb résztvevő 30, a legidősebb sportoló 85 éves volt. A több mint 100 teniszezőt felsorakoztató viadalon három napon keresztül pattogott a labda a Sportliget pályáin. A rendezvény egyik fontos helyszíne volt a Szabó Éva emléksarok, amely az örökös magyar bajnok relikviái mellett pályafutásának fontosabb állomásait idézte fel fotókon. A Bujtor Istvánnal és Martina Navratilovával készült felvétel is helyet kapott a vitrinben.