Hírek

Nem sikerült jól a Szombathelyi Haladás legutóbbi idegenbeli fellépése

2022. szeptember 06., 21:20

A Tiszakécskén megrendezett összecsapást visszafogottan kezdő vasi alakulat nem tudta ledolgozni kétgólos hátrányát, így harmadik vereségét szenvedte el idegenben. Az eredménytelenség miatt Németh Szabolcs vezetőedző felajánlotta lemondását.

Nem sikerült jól a Szombathelyi Haladás legutóbbi idegenbeli fellépése

Átalakított kerettel futott neki a másodosztályú labdarúgó-bajnokságnak a Szombathelyi Haladás, amely az első fordulók során remek teljesítménnyel rukkolt ki. A bíztató kezdet után viszont hadilábon állt a gólszerzéssel Németh Szabolcs együttese, amely legutóbbi három találkozóján csupán egy pontot szerzett. A Merkantil Bank Liga 7. fordulójában Tiszakécskére látogatott a vasi alakulat annak reményében, hogy visszatalál a győzelmi ösvényre. Az első komolyabb akciót a szombathelyiek vezették, Csernik ugrott ki a leshatárról, de kicsit hosszan szöktette magát, ez pedig elég volt Halasinak, hogy belevetődjön a kísérletbe. A 11. percben aztán jött a hidegzuhany: egy szögletet követő kavarodás után büntetőt ítélt a játékvezető. A végrehajtó az ex-Haladás játékos Zamostny Balázs volt, aki könnyedén lőtt a hálóba. A gól megfogta az addig nagy kedvvel futballozó vendégeket, és kiegyenlítetté vált a játék. A 20. percben jött az újabb sokk, kettőre nőtt a kécskei előny. A vasi csapat végzett el egy sarokrúgást, de gyorsan elveszítette a labdát, amiből a hazaiak szőttek gyors kontratámadást. A jobb szélen az ex-szombathelyi nevelésű Gyurján Bence iramodott meg, majd a védőjét elfektetve kilőtte a hosszú sarkot. A biztos vezetés tudatában átadta a kezdeményezés lehetőségét a Tiszakécske, de a Haladás láthatóan nem talált fogást ellenfelén. A találkozó 35. percében kettőt is cserélt Németh Szabolcs, de igazi változást a cserejátékosok sem hoztak. A Haladás birtokolta többet a labdát, nagy ziccerig viszont nem igazán jutottak el. A legveszélyesebb akcióra a 82. percig kellett várni, ekkor Molnár szabadrúgását nagy bravúrral hárította Halasi.

Mészöly Géza - technikai vezető, Szombathelyi Haladás
- A második félidőben teljesen a mi akaratunk érvényesült és teljesen csak a védekezésre rendezkedett be a Tiszakécske, de egyszerűen ebből is látszik, hogy még nagyobb koncentráció, még fegyelmezettebb csapat kell a részünkről és a futball akkor adja vissza azokat a dolgokat, hogy akár a lecsorgó labda akkor odapattan hozzánk. Tehát sokkal jobb mentalitással és sajnos ezt a negatív dolgokat egymásnak adtuk át a pályán, s ebből ez az eredmény jött ki.

A találkozó nagy részében jól játszott a szombathelyi alakulat, de a kapu előtt sokkal határozottabb volt a Tiszakécske, amely 2-0-ás győzelmével megelőzte vasi riválisát a tabellán. Az eredménytelenség miatt Németh Szabolcs vezetőedző felajánlotta lemondását, amelyet a klub vezetősége elfogadott, így vasárnap, a 17 órakor kezdődő Ajka elleni összecsapáson már Mészöly Géza irányítja a Szombathelyi Haladást.