Hírek

Nehézgépkezelői tanfolyam romáknak

2011. május 19., 13:07
17 roma kezdte el a tanfolyamot, közülük 12-en jutottak el a befejezésig azon az uniós támogatással szervezett nehézgépkelői tanfolyamon, amelynek Szombathelyen volt a gyakorlati vizsgája . Ez a győrieknek szervezett program olyan szakmát ad a sikerrel végzőknek, amelyre van igény a munkaerőpiacon.
Nehézgépkezelői tanfolyam romáknak

3 hónapja kezdődött el a tanfolyam, 120 elméleti és közel 60 óra gyakorlati képzés után adhattak ma számot megszerzett tudásukról a többségükban nagycsaládos, tartós munkanélküli roma férfiak.

Az oktató szerint a tanfolyamon résztvevőknek sikerült elsajátítani a szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, ma délelőtt azonban a vizsgadrukknak köszönhetően többször is hibáztak.

A tanfolyamra túljelentkezés volt, egyre többen szeretnének tenni valamit a jobb megélhetés érdekében.

Sokuk számára szokatlan volt ismét iskolapadba ülni, ennek ellenére azt mondták nem okozott komoly nehézséget a tananyag elsajátítása. A férfiak mellett a nőknek is szerveznek tanfolyamot, ők házi-, és beteggondozói képesítést szerezhetnek.
A városi diákok kezdeményezésére megújulhat az Emlékmű. A diákönkormányzat csatlakozott a Let's Colour Településszépítő Egyesület kezdeményezéséhez. Egy internetes oldalon lehet szavazni arra, hogy melyik hazai köztéri alkotás, épület lefestését, színezését támogassák. A diákok szerint az Emlékmű jó ideje elhanyagolt. Puskás Tivadar polgármester is a kezdeményezés mellé állt. Eddig 323-an szavaztak arra, hogy a szombathelyi Emlékmű színezését támogassa a kampány.