Hírek

Nehéz helyzetben van a Szombathelyi Haladás

2023. november 29., 16:51

Nehéz helyzetben van a Szombathelyi Haladás. A labdarúgó csapat hosszú ideje nyeretlen a pontvadászatban, a klub pedig egyes hírek szerint jelentős tartozást halmozott fel az utóbbi időben. A Haladás vezetősége a napokban közleményt adott ki ezzel kapcsolatban.

Nehéz helyzetben van a Szombathelyi Haladás

Minden értelemben nehéz a Szombathelyi Haladás helyzete. A másodosztályú labdarúgó bajnokság 13. helyén álló vasi alakulat hosszú ideje nyeretlen pontvadászatban, és már a Magyar Kupa küzdelmeitől is elbúcsúzott. A pályán mutatott teljesítmény mellett gazdaságilag is instabil lábakon áll a zöld-fehér együttes. Néhány napja az egyik internetes portál aggasztó híreket szellőztetett meg a klub anyagi helyzetét illetően. A tudósításból - amit több országos sajtóorgánum is átvett - kiderül, hogy a csapat játékosai, a szakmai stáb tagjai, továbbá a Viktória FC labdarúgói és az edzők szeptember óta nem kaptak fizetést, és az írás még a klub decemberi megszűnésének lehetőségét is előrevetíti. Czeglédy Csaba Facebook-oldalán közölte a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. egyik felügyelőbizottsági tagjának levelét, melyben az olvasható, hogy tartozást halmozott fel a klub, nemfizetés esetén a játékosok 60 nap után szabadon igazolhatóvá válnak, a szerződéskötéseket is ellehetetlenítheti, hogy terjednek a bizonytalan hírek, és még a klub liszenszét is visszavonhatják.

A Haladás vezetősége közleményben cáfolta a klub megszűnésével kapcsolatosan szárnyra kapott híreszteléseket. Mint írják, a hatásvadász, valótlanságokat tartalmazó híradások közlése ügyében a későbbiekben jogi lépéseket tesznek. Azt azonban megerősítették, hogy valóban nehéz helyzetben van a patinás egyesület, a megoldáson folyamatosan dolgoznak, törekszenek a csapatok és a klub működésének biztosítására, a munkavállalókkal, így a játékosokkal is közvetlen kapcsolatot tartanak. Közben a résztulajdonos szombathelyi önkormányzat kezdeményezte a Haladás Labdarúgó Kft. felügyelőbizottságának és a taggyűlésének összehívását. A Haladásban a város és az Illés Sport Alapítvány 10-10%, míg a Haladás Marketing Kft. 80%-os tulajdonnal rendelkezik.