Hírek

Negyedszer gyűltek össze az ország legjobb dartsversenyzői Szombathelyen

2023. október 11., 20:13

Negyedszer gyűltek össze az ország legjobb dartsversenyzői Szombathelyen, ahol a Magyar Darts Szövetség égisze alatt amatőr páros opent, magyar bajnoki fordulót és egyéni Magyar Kupa erőfelmérőt is bonyolítottak. A színvonalas tornákon remekeltek a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület kötelékébe tartozó versenyzők is.

Negyedszer gyűltek össze az ország legjobb dartsversenyzői Szombathelyen

Három éven keresztül a Haladás Sportkomplexum, idén viszont már a Sugár úti sportcsarnok adott otthont annak a háromnapos darts versenysorozatnak, amely a Magyar Darts Szövetség, a szombathelyi önkormányzat és lokálpatrióta támogatók jóvoltából valósult meg.

Balázs Gábor - elnök, Magyar Darts Szövetség

Ugye volt most egy kis helyszínváltozás, de azt gondolom, hogy ennek a helyszínnek a családias légköre - így az évvégén szűkülő létszámhoz viszont magas minőséghez - elmondható, hogy megfelelő volt.

A nyitónapon a szabadkártyával rendelkező és lelkes amatőrök számára biztosítottak a szervezők versengési lehetőséget a páros openen. Szombaton pedig már az igazolt profikon volt sor, hogy a bajnoki versenysorozat utolsó előtti állomásán bizonyítsanak. Az elmúlt évekhez képest kicsit kevesebben érkeztek, de az igazi nagyágyúk kivétel nélkül nyilat ragadtak.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club Sportegyesület

Relatív az elmúlt évekhez képest kicsit kisebb létszámmal indultunk. A Magyar Bajnoki cím sorsa már eldőlt - Kovács Patrik révén - Ő itt van a versenyen szintén. Tehát ennek ellenére részt vett a versenyen. Szép számmal, erős mezőny jött össze ettől függetlenül. Tehát az élmezőny az, aki eljött ide Szombathelyre.

A versenyhétvége utolsó napján az egyéni Steel Magyar Kupa serlegért állhattak tábla elé az ország legjobb dartsozói. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület legeredményesebb versenyzője épp az egyesület elnöke, Csóka András volt. A magyar bajnoki fordulóban a 17. helyet szerezte meg, másnap pedig az aktuális bajnokot és a kupa védőjét, Kovács Patrikot legyőzve menetelt a döntőig. Itt végül a korábban Szombathelyen vitézkedő Székely Penge Pál állította meg, és ezüstérmesként zárta a hétvégét.