Hírek

Negyedszázados a Sitkei rockfesztivál

2011. június 28., 16:21

Idén már 25. alkalommal rendezik meg a Sitkei Rockfesztivált. Ezúttal nem egy, hanem három napos lesz a rendezvény. A szervezők ezzel ünneplik a negyedszázados jubileumot. Legalább 4000 embert várnak a koncertekre.

Negyedszázados a Sitkei rockfesztivál

Két évtizede még romos állapotban volt a sitkei kápolna. A rockfesztiválnak köszönhetően azonban folyamatosan szépül. Egyes vélemények szerint most már olyan a külleme, mint amikor építették. Tennivaló azonban így is akad még.

Kovács Ferenc, elnök - Sitkei Kápolnáért Kulturális és Sport Egyesület
A stációs fülkék felújítása most zajlik. Itt is visszlesznek bontva, kilesz vezetve a csapadékvíz, újralesznek építve a fülkék és Petrás Mária képei, szobrai visszakerülnek.


Az idei rockfesztivál három napos lesz - hangzott el egy mai sajtótájékoztatón. Augusztus utolsó hétvégéjén fellép többek között a Pokolgép, a Deák Bill Blues Band, a Kormorán, a Korál, a Lord. A rendezvény különlegessége, hogy Balázs Fecó ezúttal a Savaria Szimfonikus Zenekarral játszik majd közösen. A szervezők idén is több ezer látogatóra számítanak.

Morgós István, polgármester
Ha 4000 fizető vendég van a rendezvényen, akkor már 0-asak vagyunk. Ha kicsit több, akkor haszon is van. Tavalyi évben kicsi hasznunk is volt. Nem nagy, de nem voltunk 0-asak.


Pályázati források és szponzorok támogatása nélkül, az egyesület saját erejéből valósul meg a 25 éves jubileumi, háromnapos rendezvénysorozat. Sátorozni hivatalosan nem lehet, a parkolóról pedig még egyeztetések folynak. Eső esetén sem lehet gond. Fedett színpadon tartják a koncerteket és a nézőtérnek is lesznek fedett részei, ahová eső esetén be lehet állni.