Hírek

Negyedik alkalommal ültették el a Születések Fáját a Csónakázó-tó szigetén

2021. szeptember 21., 21:21

Idén kislevelű hárs került a földbe. Eddig 314 gyermek neve olvasható a QR-kódos táblán, a létszám december 31-ig még bővíthető.

 

Negyedik alkalommal ültették el a Születések Fáját a Csónakázó-tó szigetén

A hűvös idő ellenére is sokan eljöttek a Csónakázótó-szigetére, ahol negyedik alkalommal ültették el a Születések Fáját. Augusztus 14-ig összesen 314 gyerek anyukája járult hozzá, hogy gyermeke neve felkerüljön az identitas.szombathely.hu oldalra, december 31-ig pedig tovább bővíthető a névsor. Nemény András beszédében kiemelte, a családok, a gyerekek jelentik a jövőt, a faültetés ennek a szimbóluma.

Nemény András - polgármester
,,A városnak azt mutatja meg ezzel, hogy az igazi érték számára az itt született gyerekek és persze szüleiknek.  is a megbecsülése. A fa egy szimbólum, a kis fából nagy fa lesz, de addig kell majd öntözni, kell majd metszeni, de leginkább szeretni kell.”

Az 5 hónapos Lili is érdeklődve figyelte az eseményeket. Ők a védőnőtől, illetve a kórházban hallottak a Születések Fájáról.

Sóki Vivien
,,Nagyon kis családias illetve tök kedves volt ez az egész , hogy itt minden, nagyjából eddig született kisbaba kijött, mindenki itt állt, láttuk, hogy az apák ott szépen elültetik a fát, illetve a gyerekeknek ez a kis műsoruk is nagyon aranyos volt.”

A köszöntő után Nemény András és az édesapák együtt helyezték a földbe a kislevelű hársot, amely az idei Születések Fája. Közben a Vadvirág Óvoda kis ovisai őszi játékokkal szórakoztatták az összegyűlteket. A családias esemény közös fotózással zárult.