Hírek

Négy megye legjobb utánpótlás versenyzői a nyugat-magyarországi regionális összetartáson

2023. augusztus 25., 22:46

Négy megye legjobb utánpótlás versenyzői vettek részt a nyugat-magyarországi regionális összetartáson, amit a Szombathelyi Asztalitenisz Kör szervezett. Játékosok, edzők érkeztek a kírésőprogramokkal színesített felkészülésre.

Négy megye legjobb utánpótlás versenyzői a nyugat-magyarországi regionális összetartáson

A bajnokság közeledtével, a nyári tábort követően is élettel telt meg a Szombathelyi Asztalitenisz Kör otthona. Megannyi tehetséges korosztályos játékos vette birtokba a csarnokot. A 21. századi igényeket is kielégítő létesítmény egy teljes héten keresztül biztosított helyszínt a nyugat-magyarországi regionális összetartásnak. A Magyar Asztalitenisz Szövetség felkérésének megfelelően Győrben és Szombathelyen készültek a legtehetségesebb versenyzők. A SZAK csarnokában a vasi, zalai, veszprémi és győri serdülő korú játékosok készültek, akik akár válogatottságig is vihetik.

Szarka Tibor - szakosztályvezető, Szombathelyi Asztalitenisz Kör

Itt a legügyesebb gyerekek, akik válogatottak a programokból kikerülnek. Hiába tartoznak bele ebbe a korosztályba, serdülőbe, tehát U15-ös korosztály alatti gyerekekről van szó. S a mi két válogatott serdülő játékosunk már nem tartozik ebbe bele. De azért ők itt vannak és készülnek, csak kicsit más programmal, mint a többiek. Egyébként itt olyanok jönnek, akik valamilyen ranglista-helyezést szereztek Magyarországon. Tehát nagy a szórás: vannak itt egész gyengécskék, vannak itt nagyon jók, s nekünk, mint edzőknek azt kell megoldani, hogy mindenkinek meglegyen a maga szintjének megfelelő edzőpartner.

Az egymás elleni mérkőzések mellett edzőpartnerrel is játszottak kiemelt derbiket a gyerekek. A szakedzők pedig a technikai elemekben, az ütések csiszolásában segítették a versenyzőket. Az összetartást követően már valamennyien saját egyesületükben folytatják a felkészülést a közelgő bajnoki pontvadászatra.