Hírek

Négy csapat részvételében jégkorong-tornának adott helyet a Szombathelyi Műjégpálya

2022. január 11., 23:06

A Szombathelyi Pingvinek legfiatalabb csapata a Kőszeg, a Zalaegerszeg és a Sopron együttesével mérte össze az erejét.

 

Négy csapat részvételében jégkorong-tornának adott helyet a Szombathelyi Műjégpálya

A legutóbbi hétvégén folytatódott a jégkorong-bajnokság valamennyi korosztály számára. A játéknap a Szombathelyi Pingvinek együttesét is érintette, amelyre hazai és idegenbeli mérkőzések vártak. A legkisebb, U10-es, mini korosztályban induló csapatok részére a Magyar Jégkorong Szövetség égisze alatt torna-rendszerben bonyolítják a szezont speciális szabályok szerint: a pályán 3-3 mezőnyjátékos lehet és a gólokat sem számolják, ezzel szeretnék ösztönözni a gyerekeket a versengésre.

Zelevics Ferenc - elnök, Szombathelyi Pingvinek
Mi most a B-csapatunkat hoztuk ide, mert nekik is ugye igyekszünk lehetőséget biztosítani arra, hogy megmérettessék magukat és a szülők is ezt várják tőlünk, nekik is fontos ez. Ebben a korosztályban nem számolnak eredményt, talán akik régebb óra követik a jégkorongot tudják, hogy U12-ig nincs eredmény, így csak a játék öröme, szeretete az elsődleges cél, amiért van ez.

A kis pingvinek ezúttal a Kőszegi Farkasokkal, az Egerszegi Titánokkal és a Soproni Jégtörőkkel csaptak össze. Valamennyi együttesre ugyanannyi találkozó várt. Bár eredményt nem számoltak, hazai oldalon rengeteg szép megoldást és sok gólt láthatott a szép számú közönség. A hazai játékosok számára pedig komoly motivációt jelent a klub kötelékébe tartozni.

Náray Péter - csapatkapitány, Szombathelyi Pingvinek
A barátaim sokat teljesítenek itt a pályán és megpróbálok én is nagyon sokat teljesíteni.

A szombathelyi fordulót követően sincs megállás a kis pingvinek számára, akik a pandémiás helyzet miatt hasonló lebonyolítású tornákon vehetnek részt a szezon végéig.