MNB
MNB - 2

Hírek

Nagytakarítással ért véget az idei Savaria Történelmi Karnevál

2022. augusztus 29., 21:57

Elbontották a színpadokat és a bódékat, összeszedték a szemetet, kiürítették a kukákat: a nagytakarítással ért véget az idei Savaria Történelmi Karnevál, hogy minden visszatérhessen a régi kerékvágásba.

Nagytakarítással ért véget az idei Savaria Történelmi Karnevál

Savariából ismét Szombathely lett: lekerültek a karnevál díszítéseit, takarítják a Fő teret, bontják a Fórum színpadot, pakolnak ki a bódékból, és szivattyúzzák a nyilvános wc-ket.

A tisztítást a programok után azonnal elkezdték a munkát, és hajnali 2 óráig dolgoztak. A forgatagban esetleg földre került üvegeket egyébként szelektíven gyűjtötték a takarítók. Reggel 6 órakor már újra a helyszínen voltak, hogy minél előbb rendet teremtsenek a belvárosban. A színpadok lebontását is megkezdték az utolsó előadások után, és reggel 8-ig ezen dolgoztak a munkások. A karnevál legnagyobb színpadát, a Fórum színpadot ma délelőtt szerelték le a Fő téren.

Grünwald Stefánia ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.

"Amint látható, itt most minden alvállalkozónk nagy üzemben pakol, hiszen az a cél, hogy minél előbb át tudjuk adni a belvárost a lakosságnak. Most így délelőtt úgy látom, hogy nagyon jól állunk, tehát a tervekhez képest sokkal gyorsabban zajlik az elpakolás."

Kedden már nyoma sem lesz a Savaria Történelmi Karneválnak. Feloldják az útlezárásokat, így a Rákóczi, a Thököly és a Zrínyi Ilona utcákat ismét használhatják az autósok.