MNB - 2
MNB

Hírek

Nagyon jó évet zártak a Sportiskola röplabdásai

2022. július 05., 18:28

Fennállása egyik legsikeresebb szezonját fejezte be a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola röplabda szakosztálya. A dobogós helyezések mellett annak is örülhet a szakmai stáb, hogy tíz játékos meghívót kapott a korosztályos válogatottba.

 

Nagyon jó évet zártak a Sportiskola röplabdásai

Remek egyéni és csapat teljesítménnyel zárta a 2021/2022-es szezont a Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztálya. Valamennyi csapat a korábbi évekhez képest előrelépett, és ez a tabellán elfoglalt helyezésekben is megmutatkozott. Az U13-as és U17-es korcsoportban aranyérmes lett a szombathelyi csapat, míg az U19-es harmadik, az U15-ös együttes nyolcadik helyen fejezte be a küzdelmeket. A csapatsikerek mellett már egyéni elismeréseket is jegyeznek a játékosok. A Szombathelyi Sportiskola U17-es csapatából ketten, az U15-ös alakulatból nyolcan kaptak meghívót a korosztályos válogatottba. Ezekre a részsikerekre is bátran építhetnek a játékosok és az edzői stáb.

Széll Dániel - edző, Szombathelyi Sportiskola
Talán a legpozitívabb dolog az egészben illetve a legnagyobb erőt is az adta a mi szempontunkból is, hogy attól függetlenül, hogy két úgymond külön csapat, két külön korosztály mégis egy csapatként sportiskola színeiben egységesen tudtak küzdeni és biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is nagyon előremutató, attól függetlenül, hogy ki melyik edzővel edz, ki melyik teremben edz. Hogyha sportiskolás lányok, sportiskolás gyerekek egymás mellé kerülnek, akkor mindentől függetlenül képesek küzdeni egymásért.

Az eredményes szezont követően már a könnyített levezető edzések szerepeltek a programban és a nyári táboroztatások után júliusban kisebb pihenőre vonulnak a játékosok. A szakmai stáb tagjai közül páran ugyanakkor keményen dolgoznak, hiszen a korosztályos válogatott felkészülését segíti többek között Bedőcs Gergő is. A Sportiskola röplabdázói augusztus elején alapozással kezdik meg a felkészülést a követő évre.