MNB - 2
MNB

Hírek

Nagy sikert aratott a DÖK által szervezett Városi Sportnap

2023. június 02., 10:12

Futással, kötélhúzással, streetballal és kispályás labdarúgással csábították a Sportligetbe az általános- és középiskolásokat szerdán. A szombathelyi önkormányzat és a diákönkormányzat által életre hívott Városi Sportnap nagy sikert aratott a résztvevők körében.

Nagy sikert aratott a DÖK által szervezett Városi Sportnap

Közeledik a tanév vége, az utolsó hetekben színes programok várják a diákok. Gondos előkészületeket követően az önkormányzat és a diákönkormányzat összefogásával első ízben valósult meg az ifjúsági sportnap, amelynek a Sportliget adott otthont. Az egész napos rendezvényre általános és középiskolás csapatokat vártak a szervezők. A fiatalok több sportágban is bizonyíthatták rátermettségüket.

Porpáczy Marcell Péter - diák-alpolgármester, SZMJV Diákönkormányzat

Jelen pillanatban most a városi sportnapon vagyunk, az első városi sportnapon és nagyon sok diák nevezett ide hozzánk, ide a sportnapra. Reméljük mindenki jól fogja magát érezni. Van kosárlabda, streetball, zsákbafutás, futás, rengeteg fajta programokkal jelentkezünk.

A legnépszerűbb sportág a kispályás labdarúgás volt, ide neveztek legtöbben. Egyidőben négy pályán pattogott a labda, és valamennyi iskola képviseltette magát, volt, amelyik több csapatot is indított. A Nagy Lajos Gimnázium együttese nagy reményekkel érkezett a sportnapra.

Szentkirályi Gergő - tanuló, Nagy Lajos Gimnázium

A hangulattal meg vagyok igazából elégedve, van zene, jól érezzük magunkat. Még nem játszottunk egyetlen mérkőzést sem, de készülünk fejben és testileg is.

A rendezvény az egészséges életmód és a mozgás fontossága mellett a csapatjáték örömére hívta fel a figyelmet. A szervezők célja az volt, hogy a fiatalok felálljanak a számítógép mögül, induljanak ki a szabadba, és együtt sportoljanak. Ezt sikerült is elérni. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvényt jövőre folytatni szeretnék.