Hírek

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg az egyéni Országos Snapszer Bajnokság utolsó selejtezőkörét

2023. november 24., 09:40

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg az egyéni Országos Snapszer Bajnokság utolsó selejtezőkörét, amelynek Szombathely adott otthont. A négy kiadó helyért zajló csatára nemcsak a régióból érkeztek zsugások, hanem Lakitelekről és Szegedről is.

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg az egyéni Országos Snapszer Bajnokság utolsó selejtezőkörét

A versenyzők a Magyar Snapszer Szövetség jóvoltából idén is szervezett körülmények között vehettek részt a különböző online valamint élő versenyeken. Az esztendő a párosok számára már véget ért, azonban az egyéni indulók számára az országos döntőben a tizenhat helyből négy még kiadó volt. Az utolsó selejtezőkört Szombathelyen rendezték, azok ülhettek asztalhoz, akik még nem szereztek indulási jogot a fináléban. A vártnál többen érkeztek a versenyre, akadt aki Szegedről vonatozott az erőfelmérőre. A szervezők ügyeltek arra is, hogy valóban a legjobbak jussanak a főtáblára.

Földvárszki István - szervező, Magyar Snapszer Szövetség

A legtöbb versenyünkön két hetes partiban játszunk - csoportmeccsekkel kezdve - és utána meg egyenes kiesési verseny van. Viszont itt ennek a versenynek nagyobb a tétje, ezért 66 megszerzett pontig játsszuk ezeket a versenyeket. Ez azt jelenti, hogy egy-egy párharc, egy-egy forduló akár 2 órán keresztül is tart és ugye hat forduló lesz, elég sokáig el tud húzódni. De itt már azt várjuk, hogy a legjobbak tudjanak bejutni a döntőbe és ezért van ez a nagyobb mennyiségű pont mennyiségű lebonyolítás.

A kora délelőtt induló, estig tartó maratoni selejtezőben Bokor László és Horváth Dániel is 5-5 győzelmet aratott, így ők egyenes ágon jutottak a döntőbe. A keresztbe veréseknek köszönhetően a két kiadó helyet Boros Ferenc és Fonád Gyula csípték meg, így ők is ott lesznek a hétvégi országos fináléban, amelynek Kőszeg ad otthont.