Hírek

Nagy csatát hozott a nyugat-dunántúli regionális darts ligaforduló legutóbbi játéknapja

2022. április 21., 18:34

A Haladás Sportkomplexumban már harmadik alkalommal adtak egymásnak randevút a térség legjobb versenyzői. A nap végén a hazai színeket képviselő Szombathelyi Darts Club versenyzői csaptak össze a döntőben.

 

Nagy csatát hozott a nyugat-dunántúli regionális darts ligaforduló legutóbbi játéknapja

Hétről-hétre egyre többen kapcsolódnak be a Magyar Darts Szövetség egyéni és csapatversenyeire. A regionális ligaforduló sikerét jól jelzi, hogy az idei nyugat-dunántúli sorozatot három különböző helyszínen bonyolítják le. Gógánfa és Körmend mellett Szombathelyen mérik össze tudásukat a versenyzők, akik legutóbb a vasi megyeszékhelyen bizonyíthattak. A Haladás Sportkoplexumban tíz tábla állt a résztvevők rendelkezésére, a színvonalra ezúttal sem lehetett panasz.

Csóka András - elnök, SZDCSE
Harmadik ligafordulót rendezzük a mai nap, Szombathelyen. Közel negyven fő jelentkezett a mai versenyre. A ranglista élmezőnye tulajdonképpen itt van, úgyhogy mindenki várja a folytatást. Nagyon szoros a pontállás, itt van Kovács Benjamin, aki vezeti holtversenyben jómagammal a ranglistát. Itt van Kámán Lehel, Csongor is és tulajdonképpen azt gondolom, hogy mindenki, aki esélyes lehet a mai nap győzelmére és a liga csoportnak a végső győzelmére, mindenki jelen van.

Valamennyi résztvevő igyekezett a legjobb formáját nyújtani, hiszen sokszor csak egyetlen LEG dönt a továbbjutást érő helyekről. Ráadásul a régiós ranglistán egy dobogós hely is sokat számít az idény végi elszámolásnál. Nem is okoztak csalódást az országos döntőre pályázó dartsozók. A döntőbe végül Csóka András és Kámán Lehel jutott, akik az elmúlt hetek során már több ízben is összemérték tudásukat a különböző erőpróbákon. Ezúttal viszont Kámán Lehel örülhetett, aki kiváló játékkal egyetlen LEG-et sem engedélyezett riválisának. A dobogó alsó fokára Kozmor "Duda" József és Kovács Benjamin állhatott még fel. Ezzel a régió ranglista is átalakult: az élen holtversenyben áll Kámán Lehel és Csóka András áll holtversenyben. A résztvevők legközelebb Körmenden gyarapíthatják pontjaik számát.