Hírek

Nagy a választék a vásárcsarnokban őszi termésekből

2023. október 13., 08:32

Nagy a választék a vásárcsarnokban őszi termésekből. A legkelendőbb a halloweentök, a szilva és a gesztenye. Megjelentek már a mindenszenteki sírdíszek is, ezeket viszont még nem keresik annyian.

Nagy a választék a vásárcsarnokban őszi termésekből

Igazi őszi hangulat fogadja a betérőt a szombathelyi Vásárcsarnokban. 1:48 Különféle tököket és évszakhoz illő díszeket is kínálnak a standokon. Az árak hasonlóak a tavalyihoz, a dísztökök kilója 100 forint körül mozog.

Németh Ramón - őstermelő

A halloween tököket fogják vinni meg az apró dísztököket is viszik, az árak maradtak a tavalyi árak nálam.

A tökkel nemcsak díszíthetjük otthonunkat, de a sütőtök finom leves- és desszert alapanyag is, az időszak nagy slágere. Mindenki máshogy szereti elkészíteni.

Horváth Emil- termelő

“Azt is meg lehet csinálni, hogy vesz egy sütőtököt, vesz egy kg fehér krumplit, meg vesz tarját, és akkor mindeneggyiből a krumpliból is pürét csinál, és amikor szalvírozza a húst, mert egyik fehér a másik piros, esetleg egy kis zöldségzöldet vesz, és azzal még egy kicsit meghinti, és olyan kívánatos, hogy nagyon.”

Nagy a választék a piacon, ugyanis most van a betakarítási időszak, amikor minden zöldséget és gyümölcsöt be kell hozni a földekről, és a gyümölcsöskertekben is elkezdődött a szüret. A legkelendőbb a szilva és a gesztenye, ezeket veszik leginkább.

Horváth Emil - termelő

“Befőzésre általában a szilva, mert most az a sláger, hogy mindenki szilvát szeretne befőzni, vannak új receptek, fiatalok is könnyen csinálják, mert nem az a régi módszer mint ahogy régen szokták, meg a saszlaszőló otellószőlő, most van annak is itt az ideje.”

A piacon már most elérhetőek a mindenszenteki sírdíszek. A kisebbek 1500 ft-tól kaphatóak, de a vásárlók ezek beszerzésével még várnak.

Kelemen Kálmánné

“Hát most éppen válogatunk, nézelődünk, egyelőre nem vesszük meg, majd előtte egy héttel, de azért érdeklődni lehet.”

A mindenszenteki sírdíszek iránt jellemzően a november elsejei hét előtt nő meg az érdeklődés.