Hírek

Mozgalmasan folytatódik augusztusban az Érezd Szombathelyt!

2022. augusztus 02., 18:24

Kalandváros-jubileum, HOT JAZZ BAND-koncert és a szombathelyi egyházmegye nagyszabású jótékonysági programsorozata.

 

Mozgalmasan folytatódik augusztusban az Érezd Szombathelyt!

Sárkányos fotófal készült: a napokban a Fő téren lehet bárki kicsi vagy nagyobb sárkány a Kalandváros nyitásának 20 éves évfordulója alkalmából. Sárkány formát mutatott a Kalandváros parkja és játékelemei felülnézetből, ezért a sárkánymotívum az ország egyik legnagyobb játszóterének ünnepére. A megszokott játékelemeket mozgalmas programok egészítik ki az évforduló alkalmából: augusztus 12-én és 13-án lesz koncert, táncház, kézműves foglalkozások, kishuszár program, bábszínházi előadás.

Közben környezettudatos családi délutánt szerveznek Zöld sziget címmel a Csónakázótó szigetén és folytatódik a rendkívül népszerű kertmozi.

Horváth Zoltán ügyvezető igazgató, AGORA
Augusztus 12-én szintén nagyon nagy tömegeket várunk, arra számítunk, hogy a Mamma Mia 1. és Mamma Mia 2. című musicalek vetítésén nagyon-nagyon sokan fognak megjelenni, és másnap is abban bízunk, hogy sokan lesznek, 20 óra 20 perckor az István, a királyt vetítjük, itt augusztus 20-ához közeledve már ehhez a tematikához is kapcsolódunk.

Az Érezd Szombathelyt! augusztusi eseményei pénteken Hot Jazz Band-koncerttel kezdődnek a Történelmi Témaparkban, és a hónap vége is koncerteket ígér: akkor lesz a Vár a püspökvár sorozat.

Gyárfás Ádám papnövendék, önkéntes, Egyházmegyei Karitász
Fellép augusztus 22-én este 7 órakor Szekeres Adrien, augusztus 25-én este 9 órától a Lordok és Mylady-k régi nagy slágerekkel kápráztatják el a jelenlévőket, közöttük Dolhai Attila, Nagy Sándor, Polyák Lilla és Nádasi Veronika, harmadik előadásként a koncertsorozatban augusztus 26-án este 9 órától a Kormorán együttes ad koncertet.

Jótékony célú a koncertsorozat, a nardai karitász tábor költséghez igyekeznek hozzájárulni a bevétellel.

Horváth Soma alpolgármester, Szombathely
Én azt hiszem, hogy május végétől ez a 24 helyszínen 82 program, amely kulturális, turisztikai, művészeti programokat kínál a szombathelyiek, illetve az ide látogatók számára. A Teraszkoncerten közel 2500 ember szeretett volna részt venni, sajnos a befogadóképesség ezt nem tette lehetővé, de gondolkodunk azon, hogy tudjuk bővíteni. Rendkívül sikeres volt az utcaművészeti hétvége, a kertmozi hétvégék, a családi napok a Víztoronynál és a Csónakázótónál, és most itt vagyunk az újabb állomásnál, amikor nagyon sok program lesz.

Az Érezd Szombathelyt! sorozat nem ér véget az augusztussal: szeptember 30-áig tart.