Hírek

Nem élhetek muzsikaszó nélkül

2010. július 02., 18:02
Idén Móricz Zsigmond egyik vígjátékát állítják színpadra a Kőszegi Várszínházban. A Nem élhetek muzsikaszó nélkül című darab próbái már javában zajlanak. A színészek között ott vannak a visszajáró művészek, de akad olyan is, aki először játszik a vasi kisvárosban.
Nem élhetek muzsikaszó nélkül

A Nem élhetek muzsikaszó nélkül 1917-ben született egy néhány évvel korábbi, erdélyi farsangi látogatás élményei alapján. Móricz Kós Károly építésznél járt vendégségben. Az akkori világ és az akkor élt emberek köszönnek vissza a színpadról.

Znamenák István - rendező
"Arról a dzsentrivilágról szól, ami az utolsó tartalékait éli fel, jókedvűen, önfeledten."

A főszereplő egy fiatal pár: a férfi nagy mulató, duhaj, az asszonynak pedig már elege van az állandó dorbézolásból. A feleség, Pólika szerepében Bánfalvi Esztert láthatjuk, aki először játszik Kőszegen.

Bánfalvi Eszter - színművésznő, "Pólika"
"Nagyon sokszor úgy jellemzi a férjét, hogy gazember. De ez nem vád, hanem ebben sok szeretet és szerelem van. Ez a se veled, se néküled."

A konfliktus a három napig elhúzódó névnapi ünnepség után robban ki a házastársak között: Pólika elhagyja a férjét és nagynénjeihez költözik. Zsani nénit Molnár Piroska formálja meg, aki már sokadszor lép a várszínház színpadára.

Molnár Piroska - színművésznő "Zsani néni"
"Nem egy felületesen nevettető vígjáték, hanem az élet sűrűjét mutatja."

A további szerepekben az egyik napi sorozatból ismert Kocsis Pált, Pogány Juditot, Hollósi Frigyest és Epres Attilát is láthatjuk. A bemutató július 9-én lesz.