Újévi Operettgála
Vackor karácsonya

Hírek

Mintegy 420 gyereket fogadtak az ügyeletes szombathelyi óvodák a héten

2023. július 21., 07:34

A Barátság Óvoda pénteken volt nyitva utoljára, de a nyári lezárás heteiben 9 intézmény mindig fogadja a gyerekeket. A nagy melegben a játék mellett a felfrissülésre is van lehetőség.

Mintegy 420 gyereket fogadtak az ügyeletes szombathelyi óvodák a héten

Önfeledten játszanak az gyerekek a Barátság Óvoda udvarán.

gyere el hozzám szombaton...

Az óvoda pénteken tartotta az utolsó nyári ügyeleti napját. Sokféle játék állt a gyerekek rendelkezésére. Az udvaron csúszdázhattak, hintázhattak, homokozhattak és lehetett hullahopp karikázni, különböző kis járművekkel versenyezni, kosarazni és focizni. A gyerekek érdeklődését pénteken stábunk felszerelése is felkeltette.

Ez hogy működik?

A Barátság Óvodában a melegebb napokon volt lehetőség a felfrissülésre.

Takácsné Rosner Gabriella óvodavezető, Barátság Óvoda

“Vendég-kisgyerekek is vannak nálunk már 4 hete, hát eddig ugye többnyire nagyon melegek voltak, jó idő volt, úgyhogy folyamatosan kint voltunk az udvaron, kint vannak a gyerekek. Ment a frissítő zuhanyzás, van egy kis medencénk, amiben horgászhattak, a vizipisztolyokat töltögették, tehát inkább ilyen vizes játékok, természetesen mellette a sarazás, mozgásfejlesztő játékok kint vannak.”

Az ügyeletet sokan veszik igénybe, a héten mintegy 420 gyereket fogadtak a szombathelyi óvodák. Bár a létszám hetente változik, körülbelül mindig ennyi csöppség jön játszani. 9 óvoda mindig nyitva van.

Mester Ágnes - vezető, egészségügyi, kulturális és köznevelési iroda

“Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata fenntartásában 18 óvoda működik. Az előző évek gyakorlatának megfelelően júliusban 9 óvoda zár le, a másik 9 óvoda nyitva van, és augusztusban ez fordítva történik. Körülbelül 4 évvel ezelőtt az óvodák még 6 hétre zártak le, de a szülők terhének könnyítésére most már csak 4 hétig tartanak zárva az óvodák.”

A nyári nyitvatartási rend augusztus 20-ig tart, ezt követően minden óvoda a megszokott rendje szerint fogadja majd a kicsiket.