Hírek

Mentőautót adományoznak a Bamako Rali szombathelyi versenyzői Bissau-Guineának

2013. január 24., 16:54

Ünnepélyes keretek között búcsúztatták el a szombathelyi Városháza előtt azokat az  autóversenyzőket, akik a vasi megyeszékhelyt képviselik a holnap rajtoló Budapest-Bamako Ralin.

Mentőautót adományoznak a Bamako Rali szombathelyi versenyzői Bissau-Guineának

Összesen három szombathelyi csapat indul a Budapest-Bamako Humanitárius Ralin: két egység a Savaria Motorsport Team, míg egy a FM Truck színeit  képviseli. A savariás Németh Imre-Novák Tamás duó  már nem az első alkalommal vesz részt a megmérettetésen, így nem csoda, hogy komoly tapasztalataikra alapozva  előkelő helyezésben bíznak a verseny kategóriában.

Németh Imre raliversenyző, Savaria Motorsport Team
„Igyekszünk a dobogón végezni. Mindent elkövetünk, hogy jó helyezés legyen belőle. Szeretnénk a dobogón végezni mindenképpen. Sőt inkább azt mondanám, hogy az első hely a cél."

A Savaria Motorsport Team Bíró Gáborral és Bíró Zoltánnal a vezetőfülkében egy mentőautót küld adományként Bissau-Guineába. A gépjármű  a túra kategóriában halad majd a konvojjal. A mentőautót  a szombathelyi klub Puskás Tivadar polgármester közvetítésével vásárolta meg.

Dr. Puskás Tivadar - Szombathely polgármestere
„Magyarországon ezt már mentésre nem használjuk. Az autót egyébként adományként viszik várostársaink az ottaniaknak. Reméljük, hogy egészséggel tudják használni."

A magyar Külügyminisztérium a versenyt megelőzően közleményben hívta fel a rendezők figyelmét arra, hogy a rali útvonala Afrikában háborús övezeteket is érint. A tárca azt javasolta, hogy töröljék az idei viadalt. Ennek ellenére a közel 200 autóból álló mezőny  pénteken 14 órakor minden bizonnyal elrajtol Budapestről.

Bíró Gábor raliversenyző, Savaria Motorsport Team
„Nagyon komoly fegyveres biztosítása van ennek a rendezvénynek. Különösen Mauritániában volt két évvel ezelőtt is. Az egész mezőnyt a táborhelyeken fegyveres őrök őrizték. Ez körülbelül 100 katonát jelent. Az út közben is kb 10-20 kilométerenként ilyen katonai ellenőrzőpontokon kellett áthaladni."

A 2013-as Budapest-Bamako Raliról a Szombathelyi televízió műholdas kapcsolat segítségével folyamatosan beszámol majd.