Hírek

Menhelysegítő napot hirdetett a Fekete István Állatvédő Egyesület

2023. október 10., 16:47

Menhelysegítő napot hirdetett a Fekete István Állatvédő Egyesület az állatok világnapja alkalmából szombaton. Önkénteseket vártak, akik a kennelek téliesítésében, takarításában és a rendrakásban segíthettek, de szívesen fogadtak adományokat is, elsősorban állateledelt. A jól végzett munka jutalmaként délután közös sétára indultak.

Menhelysegítő napot hirdetett a Fekete István Állatvédő Egyesület

Munkával telt a szombat délelőtt a Fekete István Állatvédő Egyesület Vízöntő utcai menhelyén, önkéntesek szorgoskodtak a kennelek körül. Dani érettségi előtt áll, a közösségi szolgálat kötelező 50 órájának egy részét itt teljesíti.

Szendi-Joó Dániel

"Még van pár önkéntes órám, amit el kellene intéznem, ezért is jöttem, másrészt azért, mert szeretem az állatokat, és a védelmükben akármit megtennék."

A téli időjárásra készítették fel a menhelyet, a kenneleket OSB lapokkal borították be, ezek egészen tavaszig maradnak a helyükön, amíg tartósan nem javul az idő. Bár a kutyusok így csak a rácsos ajtón látnak ki, védve vannak széltől, esőtől, hótól. Ahol kellett, az önkéntesek megjavították a kerítést, és ki is takarították a kutyák helyét. Amíg lehet, vizes tisztítást végeznek, a téli hidegben pedig faforgáccsal szórják fel a kenneleket, amit naponta cserélnek.

A szervezet adományokat is vár a tél beköszönte előtt, elsősorban faforgácsot és állateledelt. A hidegben főtt ételt kínálnak a kutyusoknak: húst és rizst, táppal keverve. A rezsiköltségek emelkedése miatt a három mélyhűtő közül csak egy működik, így kevesebb alapanyagot tudnak tartalékolni.

Csollányné Horváth Krisztina - elnök, Fekete István Állatvédő Egyesület

"Elsősorban jó minőségű kölyökkutya, kölyökmacska tápot és konzerveket kértünk, mert a legfőbb probléma az eledel. Ha elmegyünk egy állateledel boltba, láthatjuk mennyire megdrágult, bizony minden menhely ezzel küzd, hogy az állatok etetését megoldja jó minőségű étellel."

Az önkéntesek néhány óra alatt végeztek a munkával, és délután közös sétára indultak, amelyhez bárki csatlakozhatott saját kutyával és menhelyi ebekkel is.