Hírek

Megújult a Szűrcsapó Óvoda

2011. április 05., 13:34

A tornaszobát és az új mosdóhelyiségeket használják legszívesebben a kicsik a megújult Szűrcsapó Óvodában. Az intézmény átalakítására az Új Magyarország Fejlesztési Tervben közoktatásfejlesztési pályázatán nyert az önkormányzat 68 millió forintot.

Megújult a Szűrcsapó Óvoda

A munkálatok rekord gyorsasággal fejeződtek be, kedden tartották a projektzáró rendezvényt.

1974-ben épült a Szűrcsapó Óvoda, azóta nem végeztek komolyabb felújítást az épületen. A pályázati támogatásnak köszönhetően az elmúlt hónapokban kívül-belül teljesen átalakult az intézmény. Elvégezték az akadálymentesítést, hőszigetelték a homlokzatot, és kicserélték a nyílászárókat. A munkálatokat tavaly augusztus végén kezdték el, a gyerekeket addig három másik óvodában és a szomszédos bölcsődében helyezték el. Bő egy hónap múlva már egy megújult épületbe térhetett vissza a 223 kis ovis.

Surányiné Palkó Eleonóra - óvodavezető, Szűrcsapó Óvoda
"A tornaszobát és az új mosdókat, ezek a legkedveltebbek. A tornaszoba nagyon hiányzott korábban, az udvaron próbáltuk megoldani a mozgást, de a tornaszoba most a legjobb a gyerekek számára."


Új óvodabútorokat, székeket, asztalokat, ágyakat szereztek be, és néhány új játékot is vásároltak. Például ilyen forgatható kocakajátékokat, melyekkel állatok, szombathelyi épületek és szobrok képét lehet kirakni. A földszinti csoportokat az udvar felé megnyitották, és épült egy új terasz is.

A projektzáró rendezvényre műsorral készültek a gyerekek. Puskás Tivadar polgármester elmondta: a 21. századi követelményeknek megfelelő körülményeket sikerült teremteni az óvodában, amire büszke lehet a város. Az óvodavezető hozzátette: nagy álmuk, hogy pályázhassanak a Széchenyi Tervben napkollektorok telepítésére.