Hírek

Megtelt a Zarkaházi Szily-kastély idősekkel szerda délelőtt

2023. március 22., 21:50

Megtelt a Zarkaházi Szily-kastély idősekkel szerda délelőtt. Sokadik alkalommal szervezett Ki-Mit-Tudot Vas megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetsége. A versenyre a vármegye minden részéről jelentkeztek tehetséges idősek. Legtöbben nótával, verssel vagy tánccal léptek a zsűri elé, és idén egy közös örömtáncban is részt vehettek a versenyzők.

Megtelt a Zarkaházi Szily-kastély idősekkel szerda délelőtt

A Zarkaházi Szily-kastélyban tartott Ki-Mit-Tudot a nyugdíjas szövetség. A résztvevőket Molnár Árpád elnök köszöntötte, aki a házigazda Gyöngyöshermán-Szentkirályi Nyugdíjas Klubnak is köszönetet mondott a helyszín biztosításáért. Teljesen megtelt a 90 fős terem. A versenyre a vármegye minden részéről lehetett jelentkezni. Biacsi Marietta a Vidám Nyugdíjasok Klubjából érkezett. Több produkcióval is színpadra állt.

hervad az a rózsa…

Férjével táncokat mutattak be, valamint egy nyírségi dalcsokorral is készült a Ki-Mit-Tudra.

Biacsi Marietta
“Mi Szegedről jöttünk, és mi hosszú-hosszú évtizedek óta néptáncosok vagyunk, két néptánccsoportban is táncoltunk, énekversenyeken is részt vettem, nyertem is néha, úgyhogy szeretjük csinálni és nem akarjuk abbahagyni.”

“Előszavában….rajta a feje.”
A Ki-Mit-Tud már sokéves múltra tekint vissza, a szövetség élteti a hagyományt, a nyugdíjas klubok tagjai pedig aktív résztvevők benne. Idén 30 fellépő állt színpadra magyar nótával, népdalal, tánccal és verssel is készültek, Petőfi születésének 200. évfordulója alkalmából többen a költő műveit adták elő. Minden versenyző 5-6 percben mutathatta meg tehetségét. A program lényege nem csupán a versenyzés, hanem az élmény és a közös időtöltés. 

Mészáros Róbertné - megyei alelnök, Vas megye és Szombathely MJV Nyugdíjas Szövetsége 
“Örömmel várják, hogy ki tudunk mozdulni, a többiekkel is találkozunk. Látunk is, hallunk is valamit, és egy szép napot szerzünk, szép emlékeket szerzünk a nyugdíjas társainknak.”

A versenyzőket szakmai zsűri pontozta a Ki-Mit-Tudon, a vármegyei fordulóból az országos versenyre juthattak tovább a legjobbak.