Hírek

Megtartotta hivatalos kampánynyitó rendezvényét az Éljen Szombathely

2024. május 27., 23:00

Megtartotta hivatalos kampánynyitó rendezvényét az Éljen Szombathely pénteken a Savaria moziban. Bemutatták a 12 egyéni választókerületben induló képviselő-jelölteket, Nemény András pedig értékelte az elmúlt 5 év eredményeit. A polgármester-jelölt úgy fogalmazott: a megkezdett úton szeretnének tovább haladni a következő ciklusban is.

Megtartotta hivatalos kampánynyitó rendezvényét az Éljen Szombathely

Bujtás Ervin Szombathely-dalával vette kezdetét az Éljen Szombathely kampányrendezvénye, majd bemutatták az egyéni körzetekben induló képviselő-jelölteket a választókerületek száma szerinti sorrendben: László Győző, Bokányi Adrienn, Horváth Attila, Horváth Soma, a függetlenként induló Czeglédy Csaba, Putz Attila, Lukács Dániel, Németh Ákos, Kelemen Krisztián, Tóth Kálmán, Szuhai Viktor és Gálffy Áron a mozivászon előtt foglaltak helyet.

"Szeretném, ha továbbra is olyan polgármester vezetné a várost, aki tesz érte."

Ezt követően a város három díszpolgára - Kálmán László egykori kosárlabdázó, Ipkovich György korábbi polgármester és Jordán Tamás volt színházigazgató videóüzenetben buzdított az Éljen Szombathely támogatására.

Nemény András polgármesterként és egyúttal polgármester-jelöltként is beszélt az elmúlt 5 év nehézségeiről, eredményeiről. Félórás prezentációjában ismertette, hogyan teremtették meg a szociális biztonságot, miként fejlesztették a tömegközlekedést, a parkfenntartást. Épültek parkolók, egy új híd, megújultak utak, járdák, játszóterek. Kiemelte az 1000 fa programot, a színes kulturális és sportrendezvényeket, valamint az iparterület-fejlesztést.

"Valójában kevesebb pénzből többet tudtunk kihozni, mert a pénz mindig oda került, ahová való volt."

Ezt a munkát szeretnék folytatni a jövőben - mondta Nemény András.

"Abban a szerencsés helyzetben vagyunk hogy mi a saját döntéseinket hozhatjuk meg külső kényszer nélkül, a saját felelősségünkre. Vállaljuk ezért a következményeket. Hogy mi lesz a következmény, június 9-én majd megmondják a választók. Mi vállaljuk a felelősséget, mert azt csináltuk végig, amiben hittünk. Ha hisznek benne a szombathelyiek is, folytatjuk."

A kampányrendezvény zárásaként a politikusok a közönséggel együtt énekelték el a Pál utcai fiúk musical ismert betétdalát.

"Álljunk bele, ha kell, bármi jöjjön is el."