Hírek

Megnyitotta kapuit a szombathelyi jégcsarnok

2022. szeptember 02., 20:15

Amely tavasszal már lehetőséget biztosított a pálya kipróbálására a jeges sportok szerelmeseinek. Az egy hónapos próbaüzem és a nyári szünet után már a jégkorongozók is birtokba vették a jeget. A szervezők közönségkorcsolyázással és jégdiszkóval színesítik az őszi kínálatot.

Megnyitotta kapuit a szombathelyi jégcsarnok

A tavaszi próbaüzemet, valamint a nyár végi tesztidőszakot követően szeptember elsején hivatalosan is megnyitotta kapuit az új jégcsarnok. A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub tulajdonába tartozó létesítmény alapkövét még 2017. december 8-án tették le a jégpálya szomszédságában. A kivitelezési munkálatok után idén tavasszal már néhány hétig kipróbálhatta a nagyközönség is a fedett csarnokot. Különféle közönségcsalogató programokon vettek részt a sportbarátok, amelyek ősszel is folytatódni fognak. A Pingvinek otthonaként is szolgáló pályán vívja hazai mérkőzéseit az U8-tól kezdve az U18-as korosztályon át, a női együttes valamint az amatőr negyedosztályban induló felnőtt csapat is. Az egyesület jelenleg is amatőr és profi sportolóknak biztosít mozgási, versenyzési lehetőséget, ráadásul mozgáskoordinációs tréningekkel fejlesztik a gyerekek képességét is.

Göncz Szabolcs - elnök, Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub
“Az egyesületen belül jelenleg ilyen 220-230 sportolónk van, akik ezen a jégen tudnak készülni a különböző korosztályos bajnokságokra. Illetve most már sikerült lassan ilyen hobbi hoki szinten felnőtteket is mozgósítani, akik nyilván a csarnoknak a kihasználtságát tudják azért emelni.”

A csarnok megnyitója alkalmából megrendezett sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az új létesítmény tovább bővíti Szombathely sportkínálatát.

Dr. Nemény András - polgármester
“A szombathelyiek szeretnek korcsolyázni, ez a kinti korcsolyapályából mindig kiderült. A közönség korcsolyázás is jó dolog és emellett azt hogy, nemcsak a jégkorong, a benti korcsolyázás - curling vagy más jeges lehetőséget most megismernek és megszeretik. Ez akár évtizedekre is meghatározhatja az itt élő embereknek a sporthoz való viszonyát.”

A csarnokban hulladékhő felhasználásával oldják meg a fűtést, a páramentesítést és a vízmelegítést. Ugyanakkor az áram drágulása, naponta 300 ezer forintba kerül a villanyszámla. Az önkormányzat segítségével támogatókat és névadó szponzort is keres a klub, amely január végéig a korábbi TAO-támogatásokból biztosan üzemeltetni tudja a csarnokot, de hogy mi lesz februártól, még bizonytalan.